Evo što se dogodi kad se spoje genijalni mozgovi Marine Abramović i Riccarda Tiscija

07.09.2020.

Ne možemo prestati buljiti u Tiscijevu kostimografiju za posljednji projekt Marine Abramović

“7 smrti Marie Callas” novi je operni projekt Marine Abramović, a premijera koja je originalno bila zakazana za travanj konačno je održana prošli tjedan u Bavarskoj državnoj operi u Münchenu.

Projekt je ovo koji Abramović planira već preko 30 godina, a za kostime je od samog početka dolazio u obzir samo Burberryjev Riccardo Tisci. “Kad se ukazala prilika da ostvarimo ovaj projekt, nije postojao nitko drugi s kim sam htjela raditi: Riccardo je morao izraditi kostime jer smo mi ljubav, on je moda, a ja sam umjetnost, dva svijeta koja se spajaju u dijalogu ljubavi, poštovanja i slobode” rekla je Abramović.

Riccardo i Marina su dugogodišnji prijatelji i velika međusobna podrška (osobito, kako priznaju u videu iznad, u liječnjenju ljubavnih brodoloma, stoga se ovaj projekt čini kao savršena kolaboracija) a povodom ove suradnje Burberryjev kreativni direktor je objasnio kako je on “romantični sanjar u duši, tako da je ovo je bio projekt u kojem je bilo vrlo lako sudjelovati. Tema je ljubav u svim svojim formama, od svjetla do mraka.”

View this post on Instagram

❤️ @abramovicinstitute @burberry #7deathsofmariacallas #backstage

A post shared by Riccardo Tisci (@riccardotisci17) on

Za one manje upućene, Maria Callas bila je jedna od najvećih opernih diva prošlog stoljeća, a legenda kaže da je umrla od tuge kad ju je dugogodišnji ljubavnik Aristotel Onassis ostavio zbog fatalne Jackie Kennedy.

Cijeli operni performans s titlovima na engleskom, njemačkom, talijanskom, francuskom, španjolskom i poljskom jeziku možete pogledati na streamu koji je od danas sljedećih 30 dana dostupan (i besplatan) na ovom linku.

Piše: Lana Harjaček
Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

marina abramović

Marina Abramović kurira online izložbu kojom želi performans približiti svima nama

'The artist is present' dok čekamo da se datoteke pošalju...

Pomaknuta klasika: 7 komada koji čine bazu (odvažne) elegantne garderobe

Drugačiji pogled na kaput u neutralnim tonovima, baloner, malu crnu haljinu...

Dossier baloner: burna povijest modnog klasika

Pojavljuje se u proljeće i jesen. Pomalo strog, ali neodoljiv, kako ženama tako i muškarcima

DA2 Film Festival donosi ekskluzivne premijere dokumentaraca o Marini Abramović, Gian Lorenzu Berniniju, Alvaru Aaltu i Bjarkeu Ingelsu

Drugo izdanje filmskog festivala posvećenog dizajnu, umjetnosti i arhitekturi otkriva priče o značajnim svjetskim kreativcima i njihovim djelima, a održat će se online od 20. do 27. listopada

Sportske kreacije u kojima je nemoguće baviti se sportom

Teško je zamisliti da biste se u ovim komadima zaista oznojili...

Snaga suptilnog seksepila

It's getting hot in here...

▲ Povratak na vrh