Fotografkinja Izumi Miyazaki i Valentino u japanskom izdanju

27.04.2019.

Valentino na kvadrat

Valentino je brend poznat po divnoj romantičnoj estetici, ali dizajner Pierpaolo Piccioli ne ograničava svoju kreativnost samo na taj jedan vid izražavanja. U suradnji s japanskom fotografkinjom Izumi Miyazaki, upravo je predstavio kolekciju pomalo drukčije, pomaknute estetike.

 

 

Kao nastavak na predjesensku kolekciju inspiriranu Japanom koja je predstavljena ove godine revijom održanom u Tokiju, te se nastavila stvaranjem linije Valentino TKY, predstavio je uniseks capsule kolekciju pod istom linijom, koristeći fotografije spomenute fotografkinje, stavljajući ih na t-shirte, platnene torbe te sweatshirte.

 

 

Zabavnim Mayazakinim fotografijama dodani su šaljivi natpisi, stvarajući pomalo provokativne, ali i u svakom slučaju neodoljive grafike. Miyazaki u svojem radu upotrebljava tehniku autoportreta, stavljajući svoj lik u razne nadrealne situacije, koje progovaraju o problemima kroz koje prolazi moderna žena, umjetnica, propitkujući svoj identitet.

 

 

U fotografijama Picciolijeva “umjetnica” je obučena u Valentino, pa su nastali proizvodi zapravo Valentino „na kvadrat“- npr. platnena Valentino torba sadrži print umjetnice obučene u Valentino. Domišljato, zar ne?

 

Piše: J.R.
Fotografije: Valentino

Pročitajte i...

Ovog proljeća obožavamo bluze sa statement rukavima

Pronašli smo sjajne komade iz dizajnerske i high street ponude

Divna FKA Twigs nastupila na Valentino reviji

Magična atmosfera u pariškom Grand Palaisu

Valentino Couture revija u Pekingu naša je nova modna inspiracija!

3 outfita inspiriranih divnim kolorističkim kombinacijama s revije!

▲ Povratak na vrh