Garderoba France Sozzani ide na aukciju

28.01.2019.

Nekoliko stotina modnih poslastica prodavat će se u dobrotvorne svrhe

Modne kolekcionare i ljubiteljice visoke mode oduševila je najava aukcije privatne garderobe France Sozzani, legendarne urednice talijanskog Voguea koja je u prosincu 2016. godine izgubila bitku sa zloćudnom bolešću.

 

Aukciju su organizirali njen sin, talijanski fotograf i redatelj Francesco Carrozzini, i shopping portal YOOX putem kojeg će se aukcija održati 11. veljače. Na aukciji će se naći gotovo četiristo odjevnih predmeta, među kojima i mnoge haute couture kreacije, te čak sto i devedeset modnih dodataka.

 

 

Odabrani komadi će biti predstavljeni u pet kategorija – Eklektična, Priča o crnoj, Londončanka, Nekonvencionalna i Dimenzija snova – kako bi predstavili sva lica i kompleksnost Francinog stila i tri desetljeća njene uspješne karijere.

 

 

Sredstva prikupljena aukcijom namijenjena su dobrotvornoj fondaciji Franca Sozzani Fund for Preventive Genomics koja djeluje pri harvardskoj bolnici Brigham. Osim aukcije, Francesco Carrozzini istovremeno planira predstaviti novu biografiju svoje majke u izdanju Assoulinea, ‘Franca: Chaos and Creation’.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Francesco Carrozzini (@francescocarrozzini) on

Piše: M.K.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Kako izgleda život modne urednice?

FRANCA: CHAOS & CREATION

Novo ruho talijanskog Voguea

Kako se na čelu prestižnog časopisa snalazi novi urednik?

Presjek turbulentne godine u modi

Izdvajamo deset ključnih događaja, ljudi i trendova po kojima ćemo pamtiti 2016. godinu

Preminula urednica talijanskog Voguea

Franca Sozzani (1950—2016)

VIDEO Sve što se htjeli znati o utjecajnoj urednici Voguea

Dokumentarac 'Franca: Chaos and Creation' snimio je njen sin Francesco Carrozzini što filmu daje vrlo osoban pečat i otkriva možda i više nego je u početku planirano

Franca Sozzani pomaže mladim dizajnerima

Danas nije lako biti mladi dizajner, ali industrija se ipak trudi prepoznati ih i pogurati najveće i najperspektivnije talente

▲ Povratak na vrh