Gucci na ruševinama hrama na Siciliji

16.04.2019.

Nova kampanja talijanske modne kuće

Da je Alessandro Michele, kreativni direktor talijanske modne kuće Gucci, opčinjen poviješću i umjetnošću, već odavno znamo. A na tragu svoje druge velike ljubavi (prva je, vjerujemo, moda), snimio je i novu kampanju koja, očekivano, izgleda sjajno.

 

 

Gucci je, naime, kampanju za novu pre-fall kolekciju snimio na zapadu Sicilije i to na prostoru ruševina starog hrama koji je danas arheološki park. Selinunte je danas najveći arheološki park u Europi koji priča priču o bogatoj povijesti Mediterana, a koji je obavezna postaja brojnim turistima na njihovom proputovanju Italijom.

 

 

Kampanja talijanske kuće Gucci odaje počast duhu vremena koji je vladao tim područjem u 7 stoljeću prije Krista uz, naravno, dašak suvremenog i pomalo bizarnog, u prepoznatljivom Micheleovom stilu. Vizuale kampanje ponovno je snimio izvrsni Glen Luchford, sada već stalni suradnik modne kuće, a fotografije prikazuju paletu zanimljivih karaktera okruženih stupovima starog hrama.

 

 

Michele se ponovno poigrava elementima supkultura unoseći u svoju modnu viziju, njemu omiljeni, dašak eklekticizma. Još jedna sjajna kampanja za Gucci, no sad ništa manje od genijalnog niti ne očekujemo!

 

Piše: T.L.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Pet fantastičnih knjiga koje su inspirirale modne kolekcije

Moda i književnost se vole: Virginia Woolf x Comme des Garçons, Frankenstein x Prada…

Novi modni challenge: postanite Gucci model!

Već i ptice na grani znaju da Alessandro Michele ne voli vidjeti klasično lijepe modele na svojim revijama. Ono što ga zanima jesu ljudi s personalityjem - originalni, pomaknuti, drugačiji, baš kao i njegove kreacije. Iz ideje da zapravo tko je dovoljno zanimljiv može postati Gucci Model rodio se “GucciModelChallenge!

Gucci umjesto pozivnica za reviju poslao košare organskog voća i povrća

Kvrgave tikvice i mirisne breskve s potpisom talijanskog modnog diva

Beach, please!

„Kad je nebo puno zvijezda, a more mirno i toplo, čovjek ima osjećaj da lebdi u svemiru“, konstatirala je glumica Natalie Wood. Ima li što ljepše od dana na plaži? Ili još bolje, večeri! Vrijeme je za putovanje prema moru, a ovo su cool sitnice koje bismo rado ponijeli sa sobom....

Recite zbogom fashion kalendaru na koji ste navikli

Saint Laurent i Gucci podvukli su crtu

Ilustracija za Gucci Beauty kampanju

Gucci ilustracije spajaju humor i make-up u karanteni

Neobična kampanja za proljeće 2020.

▲ Povratak na vrh