Gucci predstavlja luksuzni miris The Alchemist’s Garden

09.01.2019.

Nova luksuzna linija parfema

Velike svjetske modne kuće odavno su došle do zaključka da svojim imućnim kupcima više ne mogu nuditi samo mainstream parfeme koji se mogu kupiti u svim malo boljim drogerijama već da je nužno proširiti ponudu i učiniti ju posebnijom te, naravno, nešto manje pristupačnom.

Kreativni direktori udružili su svoje snage s najvećim parfemskim stručnjacima kako bi ljubiteljima profinjenih mirisa ponudili fantastična, jedinstvena olfaktivna iskustva. Orijentirali su se na dizajniranje posebnih, luksuznih i skupih parfemskih kreacija koje u limitiranim serijama podsjećaju na niche parfeme, a isto je učinila i ikonična talijanska modna kuća Gucci lansiravši posebnu liniju mirisa The Alchemist’s Garden.

Svestrani kreativni direktor modne kuće Gucci, Alessandro Michele, pri kreaciji The Alchemist’s Gardena surađivao je s majstorom parfumerom Albertom Morillasom. Luksuzna kolekcija mirisa inspirirana je najnovijim trendom slojevitog kombiniranja mirisa, a linija se sastoji od sedam parfemskih vodica, četiri parfemska ulja i tri mirisne vodice. Linija je inspirirana umjetnošću alkemije što je očito već pri prvom pogledu na fenomenalan dizajn Guccijevih mirisa koji izgledaju poput pravog sna svakog ljubitelja eklektičnog izričaja ove modne kuće.

Posebnost ove linije mirisa, osim neodoljive vanjštine, jest to što je kreirana tako da, kombinirajući mirise stvarate vlastiti, jedinstveni mirisni potpis koji, vjerojatno, ne nosi nitko drugi u svijetu. Točnije, samo s ovom linijom moguće je kreirati 48 različitih mirisnih kombinacija.

“Svaki je miris povezan sa sjećanjem kao što su šetnja šumom ili Rim u proljeće… Samo se poigrajte mirisima i pronađite svoj omiljeni, kao što bi alkemičar učinio da pronađe savršenu formulu”, poručio je Alberto Morillas. Kako bi Gucci čarolija bila zaokružena, mirisi nose i predivna imena poput Tears of Iris, A Song for the Rose ili Ode to Melancholy. Naprosto neodoljivo!

Piše: T.L.
Fotografije: Gucci

Pročitajte i...

Lady Gaga u kombinaciji u kojoj je nismo očekivali vidjeti. Ili?

Zaboravite na Rihannino hodanje po rešetkama, donosimo Lady Gagu na kaldrmi

Obuća za prijelazno razdoblje koju obožavaju Bella i Pernille: Glomazne mokasine

Dobro podnose proljetne kiše koje se izmjenjuju sa suncem, udobne su za šetnje gradom i vraćaju nas u devedesete...

7 najzanimljivijih modnih filmova 2020.

U godini u kojoj su fizički eventi bili rijetki i često nemogući, fashion filmovi pokazali su pravi raspon kreativnosti umjetničkih direktora modnih kuća

Zavodljivi miris koji će se trajno upisati u vašu podsvijest

L’art du parfum J'OSE dolazi u muškoj i ženskoj varijanti, a njegova esencija mirisa preplavit će vaše emocije

Probudite strast uz neodoljivu notu vatre parfema Attraction Desire

Attraction Desire mirisi za nju i njega kreirani su da dijele istu notu vatre kako bi probudili čula i otkrili neočekivana iskušenja

Sretan rođendan našem celebrity crushu Harryju Stylesu

Najcool lookovi 27-godišnje glazbene i modne ikone

▲ Povratak na vrh