Gucci predstavlja luksuzni miris The Alchemist’s Garden

09.01.2019.

Nova luksuzna linija parfema

Velike svjetske modne kuće odavno su došle do zaključka da svojim imućnim kupcima više ne mogu nuditi samo mainstream parfeme koji se mogu kupiti u svim malo boljim drogerijama već da je nužno proširiti ponudu i učiniti ju posebnijom te, naravno, nešto manje pristupačnom.

Kreativni direktori udružili su svoje snage s najvećim parfemskim stručnjacima kako bi ljubiteljima profinjenih mirisa ponudili fantastična, jedinstvena olfaktivna iskustva. Orijentirali su se na dizajniranje posebnih, luksuznih i skupih parfemskih kreacija koje u limitiranim serijama podsjećaju na niche parfeme, a isto je učinila i ikonična talijanska modna kuća Gucci lansiravši posebnu liniju mirisa The Alchemist’s Garden.

Svestrani kreativni direktor modne kuće Gucci, Alessandro Michele, pri kreaciji The Alchemist’s Gardena surađivao je s majstorom parfumerom Albertom Morillasom. Luksuzna kolekcija mirisa inspirirana je najnovijim trendom slojevitog kombiniranja mirisa, a linija se sastoji od sedam parfemskih vodica, četiri parfemska ulja i tri mirisne vodice. Linija je inspirirana umjetnošću alkemije što je očito već pri prvom pogledu na fenomenalan dizajn Guccijevih mirisa koji izgledaju poput pravog sna svakog ljubitelja eklektičnog izričaja ove modne kuće.

Posebnost ove linije mirisa, osim neodoljive vanjštine, jest to što je kreirana tako da, kombinirajući mirise stvarate vlastiti, jedinstveni mirisni potpis koji, vjerojatno, ne nosi nitko drugi u svijetu. Točnije, samo s ovom linijom moguće je kreirati 48 različitih mirisnih kombinacija.

“Svaki je miris povezan sa sjećanjem kao što su šetnja šumom ili Rim u proljeće… Samo se poigrajte mirisima i pronađite svoj omiljeni, kao što bi alkemičar učinio da pronađe savršenu formulu”, poručio je Alberto Morillas. Kako bi Gucci čarolija bila zaokružena, mirisi nose i predivna imena poput Tears of Iris, A Song for the Rose ili Ode to Melancholy. Naprosto neodoljivo!

Piše: T.L.
Fotografije: Gucci

Pročitajte i...

Kako je Harry Styles učinio traper hlačice vrućima

... dok šeće u vrtu i raspravlja o umjetnosti.

Pet fantastičnih knjiga koje su inspirirale modne kolekcije

Moda i književnost se vole: Virginia Woolf x Comme des Garçons, Frankenstein x Prada…

#FashionReinvention prema receptu slavnih svjetskih dizajnera

Dok odbrojavamo dane do devetog izdanja Elle Style Awards, ove godine u znaku #FashionReinvention kampanje, osvrćemo se na rad nekolicine modnih kuća koje su kroz godine proživjele vlastite reinvencije, više ili manje uspješno.

Apsolutni početnici u redateljskoj fotelji

Filmska naiva za dizajnerske veterane

Imate li u ormaru 190 $ koje ste zamalo bacili?

Jeste li se u posljednjem velikom pospremanju ormara skoro riješili komada odjeće koje Gucci smatra posljednjim krikom mode?

Kako TikTok mijenja modni svijet

Sudar svjetova ili novi oblici marketinga? Kako modni brendovi otkrivaju potencijal te društvene platforme i kako reagiraju TikTokeri

▲ Povratak na vrh