Gucci u ‘napadu’ – fantastična kolekcija za proljeće/ljeto 2016.

24.09.2015.

Tjedan mode u Milanu počeo je na najbolji mogući način - kolekcijom Alessandra Michele za Gucci kojom je najavljena nova sezona stila u talijanskoj prijestolnici najbolje odjevenih

Definitivno miljenik vlasnika kuće François-Henri Pinaulta, kreativni direktor kuće Gucci Alessandra Michele uspio je u nekoliko sezona postići nemoguće – totalno preokrenuti estetiku brenda koji je posljednjih sezona vladavine Fride Giannini bio u većem padu.

Njegov geek chic osvojio je eminentne modne urednike, stilisti, blogere i kupce zbog jedne stvari – pogađa u srž brojnih trendova koji mogu preko naslovnica magazina osvojiti brojne kupce diljem svijeta.  Mnoštvo lookova, složenih od brojnih slojeva tkanina retro uzoraka, koje ne izgledaju nimalo passe već specifično i tako poželjno, zasigurno će privući neku novu publiku.

Mlađahna, zaigrana, intelektualno i tako chic – ova kolekcija odličan je primjer kako se može spojiti komercijalni i artistički pristup modi.

Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Kako TikTok mijenja modni svijet

Sudar svjetova ili novi oblici marketinga? Kako modni brendovi otkrivaju potencijal te društvene platforme i kako reagiraju TikTokeri

Kreacije koje nikad nećete moći odjenuti (čak ni ako ih platite)

Modni dizajneri su se zaigrali - što ćete obući vi, a što vaš avatar?

Odvažna kombinacija boja koju ćemo ove hladne sezone obožavati

Inspiracija s modnih pisti za kombinacije u kojima je nemoguće proći neprimijećeno

Statement pletivo bit će nezaobilazan trend ove jeseni

Komadi iz kojih se nećemo skidati kad temperature padnu

Pet fantastičnih knjiga koje su inspirirale modne kolekcije

Moda i književnost se vole: Virginia Woolf x Comme des Garçons, Frankenstein x Prada…

Novi modni challenge: postanite Gucci model!

Već i ptice na grani znaju da Alessandro Michele ne voli vidjeti klasično lijepe modele na svojim revijama. Ono što ga zanima jesu ljudi s personalityjem - originalni, pomaknuti, drugačiji, baš kao i njegove kreacije. Iz ideje da zapravo tko je dovoljno zanimljiv može postati Gucci Model rodio se “GucciModelChallenge!

▲ Povratak na vrh