Gucci umjesto pozivnica za reviju poslao košare organskog voća i povrća

20.07.2020.

Kvrgave tikvice i mirisne breskve s potpisom talijanskog modnog diva

Fashion industrija je, kao što već dobro znate, jedan od najvećih zagađivača naše Majčice Zemlje, a crnim statistikama ne idu u prilog gomile papira koje se troše na tiskanje pozivnica za revije na tjednima mode. Da ponovimo gradivo: svako drvo proizvodi dovoljno kisika za normalno disanje triju stanovnika našeg planeta, 93 % papira dolazi od drveća, a 50 % otpada čini papir.

Ekološka osvještenost pod hitno se mora integrirati u modnu industriju, no da sve ipak nije baš tako crno i da neki veliki brendovi ipak ponekad vode računa o ovom problemu pokazuje sljedeći primjer.

Naime, talijanski div Gucci prije nekoliko je dana umjesto pozivnica svojim uzvanicima poslao aranžmane organski uzgojenog voća i povrća! Uz košaru je priložio i poruku (pretpostavljamo da je papir recikliran, hm).

Bilo kako bilo, pozdravljamo koncept nesavršenog i estetski netretiranog (dakle organskog i zdravog) voća i povrća u Gucci paketima, kao i višeslojnu poruku koju šalju fashion zajednici.

Piše: Lana Harjaček

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Živjeti i raditi ekološki (I)

Kratka priča o Danielle i Tomu Raffield, zaljubljenicima u dizajn i prirodu

nova serija nastala po knjizi autorice Liane Moriarty

Ako obožavate Big Little Lies imamo sjajne vijesti za vas

Jedva čekamo jedva čekamo jedva čekamo!

Znamo što ćete nositi ovog ljeta- školsku pletenicu!

Look koji nas asocira na stroge britanske internate, Gretu Thunberg i naše stare fotografije iz osnovne škole ponovno je in. Influcenerice poput Pernille Teisbaek i Kylie Jenner pletenicu ove sezone nose u baš svim prilikama, od dnevnih šetnji do večernjih izlazaka, jer doista nema praktičnije frizure za ljetne vrućine

Do super forme s Gisele Bündchen

Brazilska manekenka pokazala je svoj tipičan trening

▲ Povratak na vrh