Gucci više nije najpopularniji modni brend

08.11.2019.

Tko je prestigao talijansku modnu kuću?

Četiri puta godišnje, globalna modna platforma Lyst objavljuje svoj The Lyst Index kojim donosi listu najpopularnijih svjetskih modnih brendova uzimajući u obzir brojne faktore poput shopping navika potrošača, rasta i angažmana brendova…

 

 

Lyst je izbacio podatke za treći kvartal 2019. godine, a ljestvica se ponešto promijenila od prethodnog puta. Naime, talijanska modna kuća Gucci izgubila je prvo mjesto i pala na treće, a na tronu ju je zamijenio super popularni Off-White™.

 

 

U top 5 najpopularnijh modnih brendova ušli su i Balenciaga, Versace i Prada, a po prvi puta je u TOP 20 ušla  Bottega Veneta koja je skočila za nevjerojatno 21 mjesto skrasivši se pod brojem 16. Razloge tom iznenadnom uspjehu Lyst pronalazi u novom kreativnom direktoru Danielu Leeu kao i u nekim uspješnicama koje su pokorile street style scenu.

 

 

Premda još nije ušao u TOP 20, fantastičan pomak ostvario je i francuski brend Jacquemus koji se popeo za nevjerojatnih 37 mjesta! Značajan pomak ostvarili su i Alexander McQueen i Loewe koji su se također našli u prvi 20 najjačih svjetskih brendova. Uzmemo li u obzir ljestvicu iz drugog kvartala, moramo priznati da je na svjetskoj modnoj sceni poprilično živahno.

 

 

Piše: T.L.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Beach, please!

„Kad je nebo puno zvijezda, a more mirno i toplo, čovjek ima osjećaj da lebdi u svemiru“, konstatirala je glumica Natalie Wood. Ima li što ljepše od dana na plaži? Ili još bolje, večeri! Vrijeme je za putovanje prema moru, a ovo su cool sitnice koje bismo rado ponijeli sa sobom....

Pet fantastičnih knjiga koje su inspirirale modne kolekcije

Moda i književnost se vole: Virginia Woolf x Comme des Garçons, Frankenstein x Prada…

Recite zbogom fashion kalendaru na koji ste navikli

Saint Laurent i Gucci podvukli su crtu

Ilustracija za Gucci Beauty kampanju

Gucci ilustracije spajaju humor i make-up u karanteni

Neobična kampanja za proljeće 2020.

Outfiti za zlatni kavez po uzoru na Betty Draper

Prelijepa i mrvicu neuravnotežena supruga Dona Drapera cijelu prvu sezonu „Mad Mena“ gotovo pa nikad nije izlazila iz kuće, prešetavajući se po svom zlatnom kavezu u haljinama raskošnog cvjetnog printa. Copy-paste!

Gucci kampanja s konjima

Neodoljive fotografije konja iz posljednje Gucci kampanje

Modna kuća želi da upoznate glavne likove

▲ Povratak na vrh