Hedi Slimane modu mijenja za fotografiju

13.01.2017.

Proslavljeni dizajner svoj hobi odlučio je pretvoriti u full-time posao

Otkad je ožujku prošle godine napustio poziciju kreativnog direktora Saint Laurenta, Hedi Slimane nije otkrivao detalje o svojim planovima za budućnost. Sve do prošlog tjedna! Dizajner koji je svoju slavu stekao radeći za poznatu francusku modnu kuću i prethodno za Dior Homme, otkrio je kako će svoju kreativnu energiju usmjeriti u svoj omiljeni hobi – fotografiju.

Kao svoj prvi službeni angažman, dizajner i fotograf snimio je izvrsnu seriju fotografija nazvanu “Hedi Slimane’s New York Diary”, odrađenu za časopis V. Fotografije su hommage njujorškim umjetnicima.

Dakako, ovo nije ni približno njegov prvi izlet u fotografske vode. Tijekom svojeg četverogodišnjeg angažmana u Saint Laurentu, Slimane je snimao i sve kampanje brenda. Uz to, snimao je i za renomirane modne časopise, ali i vodio osobni fotografski blog naziva The Hedi Slimane Diary.

“Naravno, fotografija će uvijek biti tu, što ne znači da namjeravam prestati dizajnirati. Nikad nisam rekao da ću u budućnosti prestati dizajnirati”, razjasnio je dizajner pitanje koje je svima bilo na umu kada su vijesti o njegovom novom angažmanu obišle svijet.

Foto: Profimedia
N.K.

Pročitajte i...

Recite zbogom fashion kalendaru na koji ste navikli

Saint Laurent i Gucci podvukli su crtu

Bajkoviti nadrealizam Tima Walkera

Tim Walker je čarobnjak. Na drveću uzgaja kolače, vozi pletene automobile, pod njegovim čarobnim štapićem na fasadama engleskih dvoraca cvjetaju šareni baloni, leteći tanjuri idu u lov na lisice, a dnevnim boravkom kruži Spitfire..

Jutros je otvorena pop up izložba u Velvet caffe galeriji

Sjećanja u prolazu / Fotografije Slavke Pavić

Mihaela Krznar fotografija cvijeća

Insta Blic: fotografije koje zrače mirom s potpisom @mihiamelie

10 pitanja za vlasnike najdražih Instagram profila

▲ Povratak na vrh