Hedi Slimane nas zimskom kolekcijom za Celine približava ormarima naših majki

09.05.2019.

Vizija hladne sezone pariškog brenda

Otkako je Hedi Slimane preuzeo palicu kreativnog direktora modne kuće Celine, svaki njegov potez pod budnim je okom modne industrije, a zakleti obožavatelji “satrog” Celinea mikroskopski proučavaju svaki detalj novih kolekcija.

 

 

 

Hedi Slimane je modnoj publici u ožujku predstavio svoju drugu kolekciju za luksuznu parišku kuću Celine, a sada je kolekcija namijenjena sezoni jesen/zima 2019. dobila i svoju službenu kampanju. U kreiranju kolekcije za hladnu sezonu, Slimane je, naime, potegnuo u ponešto ženstvenijem smjeru.

 

 

Naravno, tek u natruhama jer kolekcijom i dalje dominira maskulini štih. Odjeća se oslanja na retro siluetu inspiriranu osamdesetim godinama, a kampanja koju je svojim objektivom fotografirao sam Hedi nosi dobro prepoznatljiv ton njegove estetike.

 

 

Većinom crno-bijele fotografije nadograđene su s tek pokojom fotografijom u boji, a odjeća prikazana na vizualima odiše nosivošću i prilagodljivošću različitim stilovima i prigodama. Klasična crna ženska odijela, karirani sakoi, kaputi ravnih krojeva, traperice visokog struka i nešto ležernije bluze čine okosnicu nove Celine kolekcije pa vjerujemo kako ima poprilično dobar potencijal da se nađe u mnogim ormarima.

 

 

Piše: T.L.
Fotografije: Celine

Pročitajte i...

Ove sunčane naočale su apsolutni hit sezone

Ne mogu im odoljeti ni strane ni domaće influencerice

Povratak Phoebe Philo?!

Molimo se modnim bogovima da je ovo istina!

ELLE Countdown: 10 trenutaka na modnoj pisti koji su obilježili ovo desetljeće

Ako ste propustili ove ključne momente, vjerojatno ste prespavali dekadu!

Najjači otrov krije se u malim bočicama

Sve o trendu minijaturnih torbica

Retro jeans koji je osvojio trendseterice

Kolekcija Celine za proljeće/ljeto 2020.

▲ Povratak na vrh