Hrvatski streetwear brendovi koje volimo

13.11.2017.

Hrvatska streetwear scena sve je bogatija iz godine u godinu, a mi smo odlučili izdvojiti nekoliko brendova čiji rad vjerno pratimo

Njih karakterizira svakodnevna odjeća kojom dominiraju majice kratkih rukava, hoodice i slični odjevni predmeti. Neki brendovi koje smo uključili na listu nisu isključivo, pa čak ni primarno orijentirani na streetwear, ali imaju komade koji ulaze u tu domenu i po njima su itekako prepoznatljivi. Otkrijte ih u nastavku.

Anthony Avangard

Iza brenda Anthony Avangard stoji mladi dizajner Antun Aščić. Njegove su kolekcije namijenjene muškoj publici, a u njima obično nalazimo trenirke, hoodice i jakne koje su nerijetko motivirane sentimentalnim detaljima iz dizajnerova djetinjstva u Slavoniji.

Obekei

I splitski brend Obekei je svojevrsna referenca na djetinjstvo njegove osnivačice Katarine Smolić. Tu je riječ Katarina kao dijete koristila kad bi roditeljima htjela reći “obuci me” i tako je nastalo ime brenda Obekei. On nudi prave streetwear komade kao što su hoodice, bomber jakne, trenirke, ali i haljine, hlače i, zapravo, sve druge odjevne predmete prilagođene uličnom stilu.

A post shared by OBEKEI (@obekei) on

Very Rare

Ovaj bismo brend zbog crvenog loga s bijelim natpisom mogli nazvati hrvatskim Supremeom. Pokrenuo ga je Sven Harambašić, a imidž je izgradio na bomber jaknama s natpisima. Svoje kolekcije priozvodi u limitiranim serijama što je još jedna poveznica s brendom Supreme, a među hrvatskom publikom već ima niz pobornika koji obožavaju njegov dizajn.

A post shared by NEMAM (@svenharambasic) on

CHYPKA

Chypka je osnovana početkom 2016., a otada je postala jedan od najpoznatijih hrvatskih streetwear brendova. Vode ga dvojica prijatelja, Nikola Zorotović i Tadija Glasnović, a inspiraciju crpe iz tradicionalnih motiva paške, hvarske i lepoglavske čipke.

A post shared by CHYPKA (@chypka_) on

Sugar Ants

Ovaj je brend smješten u Vinkovcima, a osnovao ga je Zvonimir Šarić. Brend se bavi majicama i torbama na koje obično apliciraju životinjske motive u komičnim situacijama. Kod njih ćete tako pronaći koale koje igraju poker, morske pse koji jedu pizzu ili čimpanzu koja čita novine lascivnog sadržaja.

A post shared by sugar ants (@sugar.ants) on

Pin That City

Pin That City je relativno novi brend osnovan u lipnju ove godine, a njihove su majice s neobičnim ilustracijama svjetskih gradova u kratkom roku osvojile publiku. Iza njega stoje osnivač Ivan Bartoniček i Bojan Drezgić koji je zaslužan za ilustracije, a u ovih nekoliko mjeseci brzo su se razvili pa u svojoj ponudi već imaju majice s oko 200 gradova dok im je cilj “pinati” baš sve gradove svijeta.

Miret

Miret je jedini brend tenisica na našoj listi, a poseban je i po tome što teži postati potpuno ekološki prihvatljiv. Njihove su tenisice izrađene od vrhunske talijanske kože, koriste prirodna neobojena platna od ekološki uzgojene konoplje, potplate od prirodne gume koja je u nekim slučajevima i biorazgradiva te paze da su svi materijali koje koriste proizvedeni u Europi. Uz to, dakako, imaju odličan dizajn.

A post shared by MIRET (@miret_sneaker) on

E.A. 1/1 S.V.

Posljednji brend na našoj listi nije primarno streetwear brend. Radi se o brendu E.A. 1/1 S.V. iza kojeg stoji dizajner Silvio Vujičić čije su kolekcije uvijek konceptualne i razrađene do posljednjeg detalja kako u teoriji tako i u izvedbi. No, brend nudi i odličnu selekciju majica i hoodica koje su osvojile zagrebačke ulice te ih nose baš svi od srednjoškolaca do modnih urednika. Jednu takvu majicu možete i osvojiti u našem kreativnom natječaju koji traje još samo danas, a više o tome saznajte ovdje.

A post shared by E.A. 1/1 S.V. (@ea11sv) on

Piše: N.B.
Foto: Instagram

Pročitajte i...

Silvio Vujičić razvio nove pigmente iz cvijeta ljiljana koje će predstaviti u novoj kolekciji na Touch Me festivalu

Međunarodno priznati modni brend E.A. 1/1 S.V. na KONTEJNER-ovom Touch Me festivalu predstavit će jedinstvenu modnu kolekciju inspiriranu temom isprepletenosti biljnog svijeta i ljudi.

Stilska inspiracija: Clara Berry

Stilska inspiracija: Clara Berry

Ovako genijalnu i zabavnu interpretaciju streetweara nismo već dugo vidjeli!

Velika izložba posvećena zvijezdi streetweara

„Hoodie“ kao puno više od simbola suvremene ulične mode

Kojih 10 streetwear brendova obožavamo?

Ako su vam dosadili klasični trendovski brendovi, ovi streetwear brendovi će vas oboriti s nogu

Kako izgleda suradnja Supreme x Nike?

Najtraženije stvari za ljubitelje streetweara

Kako Anthony Avangard vidi spoj turbo folka i nogometa?

Anthony Avangard predstavlja kampanju za razigranu kolekciju Balkan Bling

▲ Povratak na vrh