“Ideja o zajedničkom projektu postoji još od studentskih dana”

14.07.2020.

Intervju s Majom Šimunović i Sandrom Aračić koje stoje iza fantastičnog nakita s potpisom Bling Zoo

Bok cure! Recite nam nešto o sebi i svom brendu. Kako i kada je sve počelo?

Ideja o zajedničkom projektu postoji od studentskih dana, zajedno smo u Zagrebu diplomirale na studiju dizajna odjeće,  ali s obzirom na različite puteve kojima smo krenule nakon studija, Maja Šimunović je počela dizajnerski put u X nationu te kao suosnivač brenda Roba, a Sandra Aračić otisla na daljnje školovanje u Berlin na Universität der Künste UdK, ta ideja ipak je morala malo pričekati. Tako da nakon dugogodišnjeg iskustva u modi i dizajnu iz jednog velikog prijateljstva koje veže Zagreb i Berlin brend smo osnovale 2017. godine.

Kako izgleda vaša radna “veza na daljinu”? 

Proces dizajniranja uključuje puno komunikacije digitalnim putem s obzirom da smo na različitim adresama, no uz današnju umreženost sve oko organizacije je tim putem izvedivo. Nekoliko puta godišnje se nalazimo u Berlinu ili Zagrebu na zajedničkom radu na dizajnu, odlasku na sajmove i nabavci sirovina za nakit koje potom zajednički obrađujemo i izrađujemo u Zagrebu.

Smatrate li se minimalisticama? Biste li tako okarakterizirale svoj nakit?

Inspirirane smo minimalnim, čistim linijama geometrijskih oblika uz dodatak organskih detalja poput riječnih bisera, poludragog kamenja. Ne bismo se htjele ograničiti samo na minimalizam tako da je moguće da će se kolekcije razvijati i u drugim smjerovima. Sve ovisi o trenutnoj inspiraciji i osjećaju.

Za koga zapravo izrađujete svoje komade? Možete li opisati tipičnu Bling Zoo mušteriju?

Naš nakit namijenjen je svima koji žele posjedovati trajan, kvalitetan nakit koji mogu nositi u svakoj prilici, obzirom da je naš nakit decentan i lako se kombinira. Iznimno nas veseli kada nam se vraćaju zadovoljni kupci koji se pohvale da još uvijek i nakon više vremena s radošću nose naše komade.

Što ste nam pripremile za ljetnu sezonu?

U našoj novoj kolekciji nalaze se tri podkolekcije:

Girls don’t forget your pearls: Kolekcija je nastala u mislima na ljeto i more u kojoj smo uz osnovni materijal 925 srebro i pozlate na srebro kao detalj koristile bisere nepravilnih oblika koji isto tako posjeduju trajnu vrijednost.

Leo long ones su naušnice iz 925 srebra i pozlata na srebro većih dužina, u paru i asimetrične u kombinaciji sa krug pločicama. Naušnice su elegantne i jednostavne, ali su zbog svoje dužine posebne.

Krystle balls kao detalj u geometrijskoj podkolekciji na našim narukvicama, lančićima i naušnicama koristile smo kugle.

Postoji li neki Bling Zoo favorit publike, komad koji se posebno svidio vašim kupcima?

Ovisno o sezoni nekad su to lančići, nekad alke naušnice, nekad nakit koji ima za dodatak školjke…ove godine su to naušnice, lančići i narukvice s biserima. Generalno naše kolekcije se sviđaju publici i postoji zamjetna potražnja za našim nakitom.

Gdje se Bling Zoo nakit može kupiti?

Prostor, Hotel Lone, Rovinj

Croatia in a box, Rijeka

Manina, Korčula

Sole Luna, Poreč

Galerija Link, Zagreb

Swan Atelier, Šibenik

NuShu concept store, Opatija

Natuerlich Schoen, Berlin

J’adore estetica, Padova, ali dostupne su i u online našem webshopu.

Noviteti se mogu pratiti i na našim Instagram i Facebook profilima.

Kakvi su vam daljnji planovi za razvoj brenda? 

Zoo u imenu brenda oznaka je za željom da u našem vrtu bude široka paleta raznih proizvoda, voljele bismo u budućnosti izrađivati torbe, naočale, a ne isključujemo mogućnost da ćemo zaokružiti krug i izraditi kolekciju kvalitetne odjeće.

 

Piše: Lana Harjaček

Fotografije: Franziska Kuttler

Pročitajte i...

“Odabir i nošenje nakita jako su intimna iskustva”

Upoznajte Jane D'Arensbourg, dizajnericu nakita s bazom u New Yorku

Marija Kulušić predstavila je novu kolekciju “Insight”

“Posljednjih mjeseci mogla sam duboko gledati oko sebe, bilo je vremena. Gledati dublje u sebe i u odjeću oko sebe. Kako se ponaša u odnosu s tijelom te na koje načine ju tijelo deformira; gužva, nabire, povlači gdje ponekad i ne treba. Tako mi je nekako bilo i u glavi.”

Biseri na skandinavski način

Upoznajte se sa sanjivim nakitom Sophie Bille Brahe

Donosimo dijelić atmosfere sa subotnjeg ELLE Boutiquea

Pogledajte kako smo se proveli na prošlotjednom ELLE Boutiqueu!

Pogledajte kako nam je bilo u subotu na ELLE Boutiqueu!

Već odbrojavamo do jesenskog izdanja

Sve za savršeno ljeto? Došećite na ELLE Boutique – sada!

Ljetno izdanje ELLE Boutique upravo teče punom parom u predivnoj oazi Dežmanova prolaza uz fantastični modni dizajn i dizajnerske koktele... Stižete?

▲ Povratak na vrh