Izabrani dobitnici Modne nagrade Ana Lendvaj

10.07.2020.

Modna nagrada koja nosi ime doajenke modnog novinarstva Ane Lendvaj, dodijeljena je u sklopu upravo završenog tjedna mode Bipa FASHION.HR, a dobitnik nagrade za najbolju kolekciju u 2019. godini modni je dvojac KLISAB. Ovo je treća po redu dodjela nagrade, koja se smatra najvećim priznanjem na modnoj sceni u Hrvatskoj, a o pobjedniku odlučuje stručni žiri modnih urednika i kritičara. Nakon što su prve godine pobjedničku titulu osvojile I-gle za 2017. godinu te Juraj Zigman za 2018., najboljom u 2019. proglašena je kolekcija za jesen/zimu 2019./20. modnog dvojca KLISAB prikazana na tjednu mode Bipa FASHION.HR u listopadu.

„Dobiti nagradu za najbolju kolekciju u 2019. čast je utoliko veća što žiri, koji ju je ove godine dodijelio, čine najveći domaći modni autoriteti i ovom prilikom im zahvaljujemo. Zadovoljstvo je već u tome da kroz primanje nagrade koja nosi ime Ane Lendvaj možemo sudjelovati u čuvanju sjećanja na Anu, kritičarku koja je svojim radom zadužila hrvatsku modnu scenu. Ovakva nagrada, osim što promiče KLISAB u širem krugu javnosti, za nas osobno markira etabliranje branda kao zrelog predstavnika nove generacije, uz bok iskusnim ranijim laureatima. U ovakvom ozračju raditi ono što volimo, čini nas nestrpljivim u realizaciji svih planova koje imamo“, izjavili su Marko Šabarić i Tomislav Kliškinić koji stoje iza branda KLISAB. Žiri ove sezone nije imao lagan zadatak jer je 2019. obilovala sjajnim kolekcijama na hrvatskoj modnoj sceni, a pobjednička je morala ispuniti visoke kriterije kao najbolja kolekcija u modnom, estetskom, ali prvenstveno izvedbenom dijelu. O pobjedniku su odlučivali: Bojana Radović, Maja Car, Vesna Blašković, Nenad Korkut, Saša Joka, Marko Banjavčić, Petar Trbović, Matea Rozina Nikšić i Dubravka Prpić Znaor. Naslijeđe Ane Lendvaj, modne novinarke i kritičarke, koja je pratila generacije modnih dizajnera te svojim savjetima podržala razvoj mnogih dizajnerskih imena, na ovaj način nastavlja živjeti. Svake godine, novinari, kritičari i urednici okupljeni u stručnom žiriju, razgledavaju, ocjenjuju i analiziraju kolekcije vodeći se kriterijima izvrsnosti i kreativnosti.

Kolekcija KLISAB za jesen/zimu 2019./20. osvojila je ne samo ocjene žirija nego i naklonost publike stoga ne čudi da je KLISAB kaput postao must have protekle zime. Kombinacija boja, materijala te savršena preciznost u kroju i izradi, krasi rad dizajnerskog dvojca kojem je u parku skulptura u Gliptoteci Modnu nagradu Ana Lendvaj uručio Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista.

Tekst i fotografije: Promo

Pročitajte i...

KLISAB ima novu kolekciju za proljeće 2021. i želimo - SVE!

Dobitnici ELLE Style Awards 2020. za Najbolji dizajn accessoirea, Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić, kreatori brenda KLISAB, predstavili su totalno chic kolekciju u kojoj želimo provesti proljeće

Pomaknuta klasika: 7 komada koji čine bazu (odvažne) elegantne garderobe

Drugačiji pogled na kaput u neutralnim tonovima, baloner, malu crnu haljinu...

10 najzanimljivijih kaputa domaćih dizajnera

Najtopliji komadi na našem zimskom popisu želja

Predstavljamo novu KLISAB kolekciju za ljeto/20!

Fotografije snimljene u gorju Žumberak predstavljaju novu KLISAB LJETO20 kolekciju u kojoj dominira tie dye uzorak

Ghetaldus optika u novom desetljeću izašla Van okvira

Nova lica, novi vizualni identitet, neka nova pravila… Nova godina za GHETALDUS Optiku, uistinu je rezultirala valom promjena koje nisu mogle ostati neprimjećene.

▲ Povratak na vrh