Izvještaj s Chanelove  Métiers d’Art revije

05.12.2019.

Zajednička vizija Virginie Viard i Sofie Coppole

Kao i svakog prosinca posljednjih 18 godina, Chanel je održao svoju Métiers d’Art reviju, no prvi put od kad je na čelnoj poziciji Virginie Viard, nasljednica Karla Lagerfelda koji je preminuo u veljači. Virginie je bila Karlova desna ruka 30 godina, tako da su njezin talent i sposobnosti neupitini, što je ponovno dokazala na ovogodišnjem tradicionalnom eventu koji se je ovaj put održao u Parizu.

Uz pomoć redateljice Sofie Coppole, s kojom kuća često surađuje, osmišljen je koncept scenografskog rekreiranja Rue Cambon 31, legendarnog ateljea Gabrielle Coco Chanel u kojem su prije gotovo jednog stoljeća održane prve Chanelove revije. Virginie je prije revije izjavila kako je pri dizajniranju kolekcije zamišljala legendarno stubište u ateljeu i djevojku koja se njime spušta. Što bi ona nosila? Koju haljinu? Koje cipele?

Kolekcija se u estetskom smislu čvrsto drži Chanelovih prepoznatljvih kodova kao što su vrlo nosiva odijela od tvida i biseri, a Virginie je ovom revijom jasno izrazila svoju namjeru da nastavi Chanelov neupitan kulturni utjecaj. Naše omlijene lookove s revije pogledajte u galeriji.

Piše: L.H.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Shopping vodič: slingback shoes ili cipele sezone

U ovaj par cipela isplati se uložiti

Krema za ruke sad je prijekopotrebna- izabrali smo 10 najboljih

Zbog češćeg pranja ruku koža se ubrzano isušuje

Stilska inspiracija: Irene Kim

Multitalentirana influencerica, manekenka i dizajnerica

▲ Povratak na vrh