Jakne od otpada? Pronašli smo tri marke koje takve prodaju!

15.09.2019.

Održivost i razborita potrošnja u 2019. više nisu samo riječi, već naš život

KANGHYUK

Već ste vjerojatno imali prilike vidjeti modne komade korejske marke – uzmite, na primjer, snježnobijelu kreaciju u kojoj je A$AP Rocky glumio u svom videu Tony Tone. Također, marka dvoje diplomaca Central Saint Martina probila se u polufinale nagrade LVMH koncerna i objavila zajedničku kolekciju s Reebokom. Glavni materijal Kanghyuka su neiskorišteni zračni jastuci. Dizajneri ručno uklanjaju najlon s metalnog modula – i šivaju hlače, majice i vodootporne jakne za urbane nindže.

RAEBURN

Ove godine marka Christophera Raeburna slavi deset godina. Tijekom tog vremena, brend se odlučio povezivati ​​isključivo s odgovornim pristupom proizvodnji, a nedavno je Raeburn ušao među deset najboljih ekoloških svjetskih brendova. Kolekcije britanskog dizajnera temelje se na starim vojnim uniformama, padobranima, vrećama za spavanje i radničkim reflektiranim jaknama otpisanim iz vojnih skladišta. Brendovi ih u laboratoriju pretvaraju u modne komade koje više podsjećaju na budućnost nego na prošlost. Jakna sa slike, na primjer, izrađena je od starog padobranskog najlona, ​​a umjesto izolacije koriste se ukrasi raznih tkanina iz proizvodnje. Priča o skafanderu još je zanimljivija: napravljen je od svilenih karata koje su britanski ratni piloti koristili tijekom Drugog svjetskog rata.

Etro

Osobito je dobar osjećaj znati da se luksuzni brendovi kreću, makar sitnim koracima, prema stabilnosti. Dakle, do Međunarodnog dana oceana, marka Etro je proizvodila jakne od reciklirane plastike: bilo je potrebno 120 boca da se proizvede jedna takva jakna. Za šivanje talijanska marka koristila je posebne poliesterske pređe, koje su omogućile smanjenje upotrebe vode i električne energije tijekom proizvodnje.

Ako se pitate kakvu jaknu kupiti ove zime, savjetujemo da se držite što ekologičnijeg odabira.

Piše: N.B.
Fotografije: products/Instagram

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh