Je li novi kreativni direktor uspio spasiti posrnuli Schiaparelli?

04.07.2019.

Debi koji nije razočarao

Premijerna couture kolekcija Daniela Roseberryja kao novog kreativnog direktora kuće Schiaparelli ovaj je tjedan u Parizu uzrokovala očekivano uzbuđenje. Roseberry je do nedavno radio za brand Thom Brown, a proljetos je na mjestu kreativnog direktora kuće Schiaparelli, na veliko iznenađenje modne zajednice, zamijenio Bertranda Guyona.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daniel Roseberry (@danielroseberry) on

 

33-godišnji Roseberry svojim debijem nipošto nije razočarao, a na parišku pistu postavio je njemu najzanimljivije elemente nasljeđa Else Schiaparelli- između ostalog, životinjski chic i sanjive nadrealistične scenarije.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ❗️Celebrity Blog❗️ (@factsandgossip) on

 

Priroda kao inspiracija može biti puno više od leopard uzorka, to nam je kuća Schiaparelli maestralno objasnila kroz najezdu bubamara napravljenih od umjetnih noktiju i sitnih perlica, krojeve koji evociraju podmorje, debele svjetlucave pitone zavezane oko vrata modela te haljine u bojama egzotičnih papiga.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Schiaparelli (@schiaparelli) on

Povezanost osnivačice kuće, legendarne Else Schiaparelli, i nadrealističkog umjetničkog pokreta dobro je poznata, a upravo su snovi, jedna od najvećih opsesija nadrealista, Roseberryju poslužili kao vodilja za bogate ružičaste i bijele komade od svile.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Love Happens Magazine (@lovehappensmag) on


Sve u svemu, s veseljem iščekujemo nove kreacije Daniela Roseberryja i kuće Schiaparelli!

 

Piše: L.H.
Fotografije: Instagram/Profimedia

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh