Jedinstven spoj mode i umjetnosti iz Madrida

21.05.2019.

Fantastična nova kolekcija brenda Shash

Madridski modni brend SHASH već dugo caruje na listama želja trendseterica diljem svijeta. Iza njega glavom, bradom i jedinstvenom modnom vizijom stoji Saša Šašić, modna dizajnerica, koreografkinja i kreativna direktorica plesne kompanije koja je u Madrid doselila zbog plesa, a ostala zbog ljepote i posebne energije grada u koji se na prvi pogled zaljubila.

 

 

Saša svoj brend prepoznaje više kao umjetnički projekt, a manje kao modnu liniju. Svojom novom kolekcijom imena Modesty odlučila je posebno naglasiti čaroban spoj umjetnosti i mode te istaknuti kako oba polja ne poznaju granice. Inspiriran suvremenom ženom koja žudi za kvalitetom, ali i jedinstvenom estetikom, te željom da prekorači barijere te otkrije ženu koja je istovremeno elegantna i slobodna, Saša je kreirala kolekciju u kojoj ljubav prema modi i prema pokretu spaja u jedno jedinstveno umjetničko djelo.


Osnovna ideja kolekcije Modesty je spajanje dva naizgled suprotna pravca. Jedan je vizija profinjenih, jednostavnih i skromnih linija, a drugi jedinstven pristup koji odgovara na pitanje što simbioza umjetnosti i odijevanja može biti. Poseban naglasak u kolekciji stavljen je na umjetnost. Crteži koje je za ovu priliku stvorila umjetnica Madlena Dašić skriveni su na unutrašnjoj strani svilenog sakoa “Simonet” te je time dobiveno jedinstveno nosivo umjetničko djelo.
“Pri stvaranju kolekcije Modesty, kao i uvijek, koristili smo samo najkvalitetnije, prirodne i održive materijale: lyocell i svilu. Kolekciju čin besprijekorni, udobni materijali od kojih su izrađeni bezvremenski komadi: suknje i haljine A-kroja koje obećavaju slobodu pokreta, te sakoi ravnih linija i suptilnih boja koji unose umjetnost u svakodnevni život”, izjavila je Saša povodom lansiranja svoje nove kolekcije.

 

Kao svojevrsni nastavak na kolekciju Modesty, modni brend Shash će predstaviti svoju novu umjetničku liniju Infusion u srpnju kao uvertira renomiranom Šibenskom plesnom festivalu. Naime, Saša i Madlena osnovnoj su ideji dizajna nove linije ubrizgale dozu umjetničke “infuzije”. Na frontama svakog dizajniranog komada nalaze se slike, čineći svaki odjevni predmet zasebno jedinstvenim umjetničkim djelom.


Predstavljanje nove linije Infusion, bit će tako mnogo više od modne revije. Uvodeći glazbu i ples u muzej, učinit će da izložba iznenada oživi. Plesačica, Ivona Grubišić, uz jasne umjetničke smjernice Saše Šašić, autorica je plesnog performansa koji će osloboditi gledatelje i potaknuti ih na kontemplaciju o ovakvoj koncepciji umjetničkog iskustva. Linija Infusion bit će predstavljena krajem srpnja na šibenskoj Tvrđavi Barone kao ekskluzivno događanje – najavni event 9. po redu međunarodnog događanja ŠIBENIK DANCE FESTIVAL 2019.

Pročitajte i...

TravELLE Guide: Šibenik kroz 24 sata

Kako provesti jedan dan u Šibeniku?

Madridske haljine u koje su se zaljubile domaće trendseterice

Bajkoviti brend koji je okupirao Instagram profile

Ne propustite rujansko izdanje National Geographica Hrvatska!

Novi broj National Geographica otkriva sve o utvrdama koje okružuju grad Šibenik, a koje zahvaljujući projektima obnove i novoj tehnologiji udahnjuju život

Čaša zdravlja u centru Šibenika

Započnite novo putovanje u zdrav život uz šibenski Fresh&Hash juice bar

Rendez-vous festival u Šibeniku

Rendez-vous festival u Šibeniku

Festival Francuske u Hrvatskoj i ovaj tjedan donosi bogat program

Nova sezona na ljetnoj pozornici Tvrđave sv. Mihovila u Šibeniku

Nova sezona na pozornici Tvrđave sv. Mihovila

Spektakularnim koncertom vokalne senzacije Perpetuum Jazzile otvorena je nova sezona događanja na jedinstvenoj pozornici u Šibeniku

▲ Povratak na vrh