Jedno drukčije izdanje Pirelli kalendara

24.07.2017.

Ovog puta u režiji Edwarda Enninfula i Tima Walkera

Pirelli se vraća svojim drskim i provokativnim korjenima u režiji Edwarda Enninfula i Tima Walkera. Kalendar koji već više od pedeset godina golica maštu i osjetila privilegiranih, prošla je dva izdanja iskušao drugačiji format, posvetivši svoje stranice Annie Leibovitz i njenim ‘ženama koje mijenjaju svijet’ 2016. i Lindberghovom ‘protivljenju lažnim idealima ljepote’ 2017. godine.

No, iako spomenuti zaokret kvalitetom i relevantnošću nije zaostajao za prethodnim izdanjima, mnogima su nedostajale prepoznatljivo žive i provokativne fotografije koje pomiču granice. Zbog toga se novo izdanje kultnog kalendara ove godine čekalo s posebnom znatiželjom, a upravo objavljene fotografije nadmašile su sva očekivanja. Kalendar je inspiriran Alisom u zemlji čudesa i originalnim ilustracijama Johna Tenniela koje krase prvo izdanje književnog klasika.

No, ono što kalendar čini toliko posebnim, nisu samo nadrealne slike i neponovljivi likovi koji Alisu prate na njenom putu, već odabrana postava modela, ovaj put u potpunosti afroamerička. Naomi Campbell, RuPaul, Whoopi Goldberg, Adwoa Aboah, Lupita Nyong’o, King Owusu, Alpha Dia i Puff Daddy tek su dio zvjezdane ekipe okupljene pred Walkerovim objektivom, i u svojim novim ulogama izgledaju fenomenalno.

I dok mnogi pozdravljaju u popunosti afroameričko izdanje kalendara, Pirelli je isto prvi put izveo i davne 1987. Nadamo se da do slijedećeg iskoraka u istom smjeru neće ponovno proći trideset godina.

 

Maja Karnik
Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Koje su se zvijezde fotografirale za kalendar Pirelli 2020?

Inspiracija za novo izdanje je djelo "Romeo i Julija"

Glumačke ikone u prirodnom izdanju

Ispred objektiva Petera Lindbergha stale su Nicole Kidman, Julianne Moore, Helen Mirren, Kate Winslet, Penélope Cruz...

Amy Schumer za Pirelli kalendar

Jedan potpuni drugačiji Pirelli kalendar

Izdanje za 2016. u potpunosti mijenja dosadašnju viziju ovog predmeta žudnje rezerviranog za odabrane

Velike promjene za Pirelli kalendar

Kalendar će krajem studenoga biti predstavljen u Londonu i već se s nestrpljenjem očekuje

▲ Povratak na vrh