Neobična modna suradnja s održivim predznakom: Ahluwalia x Ganni

ahluwalia x ganni
21.04.2021.

Ključne riječi koje opisuju ovu kolekciju: održiva moda i londonska klupska scena

Priya Ahluwalia, dizajnerica muške mode, poznata je po svojem zalaganju za zero waste i održivu modu, korištenje deadstocka i vintage tkanina, zbog čega je nagrađena brojnim priznanjima. Nova kolekcija namijenjena ženskoj publici počiva na istim načelima, a nastala je u suradnji s brendom Ganni.

Kolekcija je spoj skandinavskog stila i silueta Gannija i Ahluwalijine jedinstvene estetike nadahnute njezinim korijenima, ali i nostalgijom za londonskom klupskom scenom. Do suradnje je došlo jer se Ganni trudio staviti održivost u srž svog brenda, a Ahluwalia je na tom području stručnjak. Iako je bila u planu već više od godinu dana, bila je stavljena na čekanje zbog pandemije.

U nastojanjima da stvore održivu kolekciju i udahnu novi život materijalima iz prijašnjih sezona, Priya Ahluwalia kreirala je 19 komada koristeći deadstock i ostatke tkanina iz Gannijeva arhiva. Kao dizajnerica muške mode, svjesna je da je muška odjeća mnogo udobnija, a to je htjela prenijeti i u žensku modu: stvoriti odjeću u kojoj se žene mogu osjećati sexy, a da se istovremeno osjećaju i ugodno i opušteno.

Iako će kolekcija proizašla iz ove suradnje postati dostupna tek od petka, druga je već u planu, s fokusom na traper.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Instagram ahluwalia, ganni

Pročitajte i...

lovro krčar

Korzeti i pancirke: Nova kolekcija Lovre Krčara za urbane buntovnike

Glavna zvijezda kolekcije je maskirni uzorak koji se uklapa u sve kombinacije

casadei

Čizme i cipele koje će se nositi generacijama inspirirane su glazbom

Kraj mjeseca smo obilježili još jednim Zoom sastankom, ovog puta sa Ariannom Casadei, pripadnicom treće generacije obitelji Casadei koja nam je predstavila novu kolekciju za jesen/zimu 2021. godine

gucci

Modni spoj za totalni luksuz: Gucci i Balenciaga udružili snage

Modna kuća Gucci ove godine slavi veliki jubilej: 100. godišnjicu postojanja, a tim je povodom kreativni direktor Alessandro Michele povukao neočekivane modne poteze i predstavio fantastičnu kolekciju

Heroina modernog doba koja razoružava osmijehom i besprijekornim stilom

A'marie ima predivnu novu kolekciju - 'Pretty woman'!

Poletna i vedra SOPAR kolekcija optimistično gleda na budućnost

Goruća želja za slobodom kretanja i druženjem, inspirirala je Helenu Šopar Zadro i Tamaru Rebić za stvaranje ljetne kampanje pod nazivom 'BACK TO WHERE WE BELONG'.

▲ Povratak na vrh