Kako izgleda najnapredniji i najinovativniji grudnjak koji trenutno postoji?

11.04.2019.

Inovacija vrijedna pohvale

Na prvi pogled, ovaj bijeli grudnjak izgleda prilično normalno, zar ne? Zapravo, to je jedan od najpametnijih i najnaprednijih grudnjaka na tržištu.

 

 

Ako ne vjerujete nama, sigurno će vas uvjeriti činjenica da je ovaj tjedan Lexus je odabrao proizvod, nazvan ‘Algoritamski grudnjak od čipke’, kao dobitnika nagrade Lexus dizajn 2019. godine koji je predstavljen tijekom tjedna mode u Milanu.

Dizajnirala ga je žena po imenu Lisa Marks. Grudnjak je napravljen posebno za žene koje su prošle mastektomiju. Jedna od osam žena će se suočiti s invazivnim rakom dojke, a sve veći broj žena će se odreći rekonstruktivne kirurgije i implantata, pa je došlo vrijeme da se i rublje modernizira potrebama svih žena.

I genijalni je podatak kako je grudnjak izrađena pomoću nove tehnike koja uključuje algoritamsko definiranje uzorka za izradu trodimenzionalne čipke. Prema stranici CoolHunting.com, grudnjak je dizajniran na temelju skeniranja tijela i konzultacija. Konačni proizvod izbjegava osjetljiva područja nakon operacije i ističe oblik ženskog tijela, umjesto da ga skriva. Nadalje, grudnjak djeluje kao alternativa rekonstrukciji i implantatima.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Lexus/Profimedia

Pročitajte i...

Kako je Riri još jednom pomaknula granice

Rihanna predstavila novu kolekciju Savage x Fenty

Novi trend u uređenju interijera! - Eklektično

Prostori idealni za one koji ne vole minimalizam

Stefano Seletti: (R)evolucija dizajna

Zahvaljujući vizionarskoj demokratizaciji dizajna svakodnevnih predmeta, talijanski Seletti osvojio je svijet jedinstvenom kombinacijom ekskluzivnog dizajna i pristupačnih cijena, što je njegove proizvode približilo širokoj publici

▲ Povratak na vrh