Kako izgledaju šeširi kada postanu umjetničke instalacije?

20.07.2018.

Umjetnica Maryam Keyhani oduševila nas je svojim radovima!

Zahvaljujući francuskoj modnoj kući Jacquemus ekstravagantni slamnati šeširi su ove sezone postali sasvim normalna pojava u ormaru svake trendseterice, ali što kada ovaj modni dodatak postane umjetnička instalacija? Umjetnica Maryam Keyhani zna odgovor! Maryam je slikarica, kiparica, ljubiteljica nadrealističke umjetnosti, a povrh zaljubljenica u šešire. Upravo šeširima ona izražava svoju kreativnost, bilo da ih nosi kao modni dodatak na ulicama Rima ili ih izrađuje od gline, Maryam nas oduševljava inovativnim pristupom ovom modnom dodatku.

Budući da je dugi niz godina kolekcionarka vintage šešira, odlučila je izraditi svoju prvu kolekciju koju ćemo imati prilike vidjeti u cijelosti za nekoliko mjeseci. Do tada pogledajte kako Maryam nosi šešire u svakodnevnom životu i kako izgledaju oni glineni koje je izradila u suradnji s Dashom Valakhanovitch.

Piše: A.S.

Foto: @maryamkeyhani

Pročitajte i...

Muško kopčanje

Nataša Mihaljčišin novom kolekcijom pletiva i zanimljivim tekstom preispituje rodne (i modne identitete)

Imate li u ormaru 190 $ koje ste zamalo bacili?

Jeste li se u posljednjem velikom pospremanju ormara skoro riješili komada odjeće koje Gucci smatra posljednjim krikom mode?

ELLE throwback: najglamurozniji lookovi s prošlogodišnjih ELLE Style Awards

Prošle godine na današnji dan art deco dvorane hotela Esplanade bile su scenografija najglamuroznijeg modnog događaja - ELLE Style Awards!

Na koje sve načine trendseterice nose šalove i marame?

Inovativni načini da začinite svoje odjevne kombinacije u hladnije dane

Nanny Fine - neočekivana modna inspiracija 2020.

Modnu inspiraciju potražile smo u camp ikoni 90-ih i pronašle komade od umjetnog krzna koji vrište: Miss Fiiiiine!

Casual elegancija nikada nije izgledala privlačnije – Delight by Ivan Friščić

Poput kameleona, ljepota svakog komada iz kolekcije je u tome što ga je moguće nositi zasebno, a s druge strane, moguće ga je uz neki detalj potpuno transformirati i prilagoditi određenoj prigodi

▲ Povratak na vrh