Kako kupovati online u vrijeme pandemije?

Fashionistica Gilda Ambrosio
19.03.2020.

Donosimo sve činjenice koje morate znati!

Retail Therapy dobro je poznat pojam u suvremenoj psihologiji. Shopping zaista može doprinijeti vašem raspoloženju, no samo ako dovoljno dobro znate što želite, što vam treba i koje su vam mogućnosti, inače je lako zalutati na tamu stranu besparice i grižnje savjesti. Iako će neki reći da u ovakva komplicirana vremena ne treba misliti na ništa osim nabavu onog najnužnijeg, ne treba poreći veselje i radost koju moda može donijeti svakoj zaljubljenici u nju, kao i činjenicu da time modna industrija ipak neće potpuno stati, već bar djelomično nastaviti sa radom. Ako ste pronašli neku sitnicu za koju vjerujete da će vam podići raspoloženje ili želite podržati omiljeni brend, online shopping vam je trenutno jedina opcija. No kako kupovati u vrijeme globalne pandemije?

 

Mi smo istražili ovu temu te donosimo hladne činjenice, a vi sami odlučite hoćete li se opustiti u online shopping ovih dana ili ne.

1.Većina webshopova nastavlja sa radom, te svoja skladišta održava u skladu sa najnovijim naputcima WHOa- sve higijenske mjere, od čestih pranja ruku, rukovanja paketima u zaštitnim rukavicama do nošenja zaštitnih maski.

2.Isto čine i vozači dostavnih partnera koji će vam dostaviti robu.

3.Ako ste se brinuli zbog zatvaranja granica, to se ne odnosi na kamione s robom, pa će vaša narudžba, iako sa mogućim zakašnjenjem zbog gužvi, ipak stići do vas.

4 .Ako se brinete da bi vam diranje paketa moglo prenijeti virus, iako webshopovi obećavaju uvjete koji to sprječavaju, oprezu nikad kraja, pa savjetujemo ove korake:

-kad otvarate vrata dotavljaču, navucite zaštitnu masku!

– nakon što otvorite vanjsku kutiju, bacite je ,te dobro operite ruke!

-kako znanstvenici kažu da virus na nekim površinama može ostati čak do 9 dana izračunajte koliko dana je prošlo od dana slanja, pa za svaki slučaj i nakon otvaranja kutije operite ruke, te kupljenu stvar ne dirajte još par dana!

Želimo vam sretan i siguran shopping!

Piše: J.R.

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Ovo su četiri vježbe koje biste prema Harvardovoj studiji trebali ponavljati svaki dan

Vježbe koje će usporiti proces starenja i poboljšati generalno zdravlje

Koliki je zapravo rok trajanja šminke?

Kladimo se da ste svoju maskaru trebali već odavno zamijeniti....

5 razloga zašto mrzim online shopping

Na netu sam pronašla fantastičnu jarkožutu haljinu, kao stvorenu za preplanuli ten i vruće ljetne večeri. Očarano sam promatrala fotografiju tamnoputog modela u toj boho ljepotici ukrašenoj ženstvenim voluminoznim volanima i prst je sam poletio prema „kupi“. Danas je stigla. Izgledam kao jeftina kremšnita.

Depop drama ili mračni svijet online servisa za second-hand odjeću

Mali pregled tipova osebujnih ličnosti s kojima se susrećemo prilikom online second-hand shoppinga

Otkrili smo skriveni talent Caro Daur!

Ostajemo u kući i vježbamo uz workout videe na njezinom YouTube kanalu!

▲ Povratak na vrh