Kako pronaći savršene traperice za svoj oblik tijela?

18.08.2020.

Nekoliko jednostavnih formula koje će vam pomoći u potrazi

Možda zvuči banalno, ali potraga za savršenim trapericama je puno ozbiljniji problem neko što se čini. Zapravo to ne možete osvjestiti sve dok jednog dana slučajno ne pronađete baš taj savršeni par, a nebesa odjednom zaore “Aleluja!”.

No postoji prilično jednostavna matematika iza ovog procesa, a pridržavajući se osnovnih formula ćete barem eliminirati niz modela koji vam naprosto ne stoje dobro i samim time stvoriti više prostora za THE par.

Na početku je bitno definirati svoj tip tijela i premda smo svjesni da je svako tijelo različito, obično se sortiramo u četiri kategorije: oblik kruške, oblike jabuke, oblik pješčanog sata i oblik pravokutnika. Sheme ispod trebale bi vam pomoći da se barem približno svrstate u jedan oblik (ako niste sigurni, pomognite si mjerenjem), a nakon što ste taj dio odradili, možemo se fokusirati na modele traperica koji najviše odgovaraju pojedinom tipu. Pa krenimo redom:

Oblik kruške

Za ovaj tip tijela karakteristični su bokovi širi od ramena i uzak struk. Ženama s kruškolikim tijelom najbolje stoji modeli koji vizualno produžuju noge te traperice tamnijih nijansi ravnog ili širokog kroja bez dekorativnih detalja na bokovima ili stražnjici.

Oblik jabuke

Žene čije tijelo spada u ovaj tip imaju šira prsa i ramena od kukova, a struk može biti isto širok ili širi od prsa. Kao i kruškicama, jabukama bolje stoji tamniji traper, a poželjan je i visoki struk.

Oblik pješčanog sata

Sofia Vergara

Ovaj tip tijela karakterizira jednaka ili gotovo jednaka širina ramena i kukova te uzak struk. Ako se identificirate s ovom kategorijom držite se trapez i bootcut modela traperica, a u oba slučaja obvezno s elastinom kako se vaše obline ne bi izgubile.

Oblik pravokutnika


Ako spadate u ovu kategoriju ramena, prsa i bokovi bi trebali biti tu negdje po mjerama. Vaša glavna misija u potrazi za savršenim trapericama je pronaći model koji naglašava ili čak vizualno stvara dojam oblina. To nikako nećete postići trapericama s visokim strukom pa njih izbjegavajte, a u prilog će vam ići modeli koji imaju naglašene detalje (šavovi, džepovi itd.) na stražnjici ili kukovima.

Sad imate sve potrebne alate za početak potrage za svojim savršenim parom, a još ćete se više usrećiti ako poslušate naš savjet i jednom kad nađete THE par odmah kupite nekoliko komada. Sretno!

 

Piše: Lana Harjaček

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Tisuću lica vječnog trapera

Liu Jo Better Denim za bolji okoliš

Uske traperice odlaze u prošlost?

Novi modeli traperica preplavili su ulice modnih metropola

Cool denim kolekcija najavljuje proljeće

Denim volimo uvijek i u svim varijantama!

Dežurne fashionistice nose traperice širih nogavica

Dua Lipa i sestre njezina dečka, Gigi i Bella predvodnice su trendova, pa tako najavljuju i novi 'it' model traperica

Tri načina kako ovog ljeta nositi traperice

Ako se i ljeti teško odvajate od omiljenih traperica, ove će vas ideje razveseliti

Kultni jeans brend RE/DONE predstavio suradnju s našim omiljenim fashionisticama!

Već se vidimo u The Caro, The Blanca ili The Amina modelu!

▲ Povratak na vrh