Kako se trendseterica Pia Baroncini našla usred modnog skandala?

10.07.2019.

Suradnja koja ju ju koštala pratitelja

Zajedno s Tyler Haney iz Outdoor Voices i Emily Weiss iz Glossiera, Pia je član brzo rastuće klase žena osnivačica modnih i beauty radova čiji poslovi uključuju ispunjavanje mnogih radnih zadaća.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lara Pia Baroncini (@piabaroncini) on May 8, 2019 at 11:33am PDT


Pia nije poprilično utjecajna osoba, premda živi inspirativni online život uz poznate prijatelje poput Erin Wasson i Emily Ratajkowski. Riječ poduzetnica također ne odgovara sasvim onome čime se bavi, iako je to ono što piše na njezinim društvenim mrežama. Ona nije profesionalni dizajner niti fotograf.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lara Pia Baroncini (@piabaroncini) on Jun 28, 2019 at 4:21pm PDT

Njen talent leži u obavljanju svega gore navedenog i objavljivanju istog na način na koji čini da se to može učiniti i vi. Torbe LPA fotografirane su u pozadini prašnjavih komada koji su pripadali Pijinoj baki. Skupi beauty režimi njege kože su opsesivno dokumentirani čak i kada joj stvaraju upale. Sve je to dio njezinog radnog dana i opisa posla današnje influencerice.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lara Pia Baroncini (@piabaroncini) on Jun 26, 2019 at 4:37pm PDT

Biti simpatično i dostupno lice brenda ima svoje uspone i padove. Kada se dogode propusti – a došlo je i do tog nemilog trenutka – Pia mora biti spremna javno se obračunati s kritikom.

U rujnu 2018. godine, LPA je predstavio niz trenirki ukrašenih ružnim komentarima trolova na Instagramu koje su Pijini poznati prijatelji podijelili s njom. Lena Dunham pridonijela je citat “Strašan rezultat modernog feminizma”; Cara Delevingne: “Previše kostiju”, itd.. LPA je predvidio da će majice ići uz rame body-positivity pokreta, prikupiti novac za dobrotvorne svrhe i “osvijetliti tamnu stranu interneta.”

 

 

Jednom kad se citat, “Biti debeo nije lijepo. To je izgovor.” – pojavio na Revolve.com stranici na ultramršavom modelu (s točno nula konteksta o projektu), cijela je ideja postalna viralna, no iz sasvim krivih razloga. Instagram profil Diet Prada je zario očnjake u novu žrtvu i osvnuo se na njezinu prošlost te uspio izvući apsolutno sve objave koje bi se mogle prikazati kao politički nekorektne. Pia se odjednom našla u ulozi dežurnog krivca, iako je iza nje stajala cijela ekipa ljudi s kojima je surađivala.

Još uvijek se nije sasvim oporavila od naleta osuđivaja javnosti te kaže kako osjeća veliku dozu nesigurnost oko pokretanja novih projekata.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Kožna jakna: Povijest jednog odjevnog komada

Od borbenih aviona preko leđa zločestih momaka do stilske klasike

Boudoir: "Prkosne haljine"

Dizajnerice Martina Čičko Karapetrić i Morana Saračević ljepotom veličanstvenih kreacija liječe naše teške misle uzrokovane koronakrizom

Ako volite oversized siluetu, ruski brend Monochrome će vas oduševiti!

Streetwear brend iz Moskve koji svoje poslovanje temelji na održivosti i etičnosti

Tko su modne žrtve? I što to žrtvuju?

Mala povijest modnih žrtava

Obožavamo badiće iz nove Zimmermann kolekcije

Popularni brend izbacio kolekciju za toplu sezonu

▲ Povratak na vrh