Karl Lagerfeld kao inspiracija

16.08.2015.

Ilustratorice se poigrale likom poznatog dizajnera

Sjećate li se crtića Gdje je Jura? Njegovi su gledatelji u svakoj epizodi imali nekoliko minuta da, u slici punoj različitih likova i situacija, prepoznaju lice glavnog junaka Jure.

U sličnoj priči sada se našao Karl Lagerfeld posredstvom inovativnih ilustratorica i autorica Stacey Caldwell, Aji Riaki i Michelle Baron.

U njihovoj slikovnici naslova Gdje je Karl?, čitatelji imaju zadatak pronaći dizajnera skrivenog iza prepoznatljivih sunčanih naočala među ostalim poznatim protagonistima modne industrije u najrazvikanijim modnim destinacijama.

Chanel revija u Parizu, MET Gala u New Yorku, božićni praznici u Meksiku ili shopping u Hong-Kongu, tipične su lokacije gdje se i inače Lagerfelda može sresti u društvu zvijezda, a u ovoj slikovnici društvo mu čine Anna Wintour, Pheobe Philo, Lily Aldridge, Kim Kardashian i mnoge druge poznate face.

Iako zamišljena prije svega kao razbibriga i zabava, ova slikovnica je pravi prozor u dinamičan svijet modne industrije i dočarava dio uzbudljivog rasporeda njenih protagonista koji redovito mijenjaju lokacije i prelaze daleke relacije prisustvujući raznoraznim događanjima rezerviranima za privilegirane.

Slikovnica izlazi ovog rujna u izdanju kuće Penguin Random House.

Piše: Maja Karnik
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Provedite dan kao Choupette Lagerfeld, Karlova obožavana mačka

Nova igrica dostupna je na službenoj stranici Karla Lagerfelda

Neki posve drugačiji Fendi kroz objektiv Nicka Knighta

Era editorijala nakon Karla Lagerfelda

ELLE Countdown: 10 trenutaka na modnoj pisti koji su obilježili ovo desetljeće

Ako ste propustili ove ključne momente, vjerojatno ste prespavali dekadu!

Šetnja Parizom: Olivia Palermo u savršenoj jesenskoj jakni

Trendseterica u vjetrovki Karl Lagerfeld

▲ Povratak na vrh