Kate Moss o stilskim ikonama i ultimativnom modnom pravilu

24.06.2020.

U rijetkom intervjuu kultna je manekenka otkrila tko su najglamuroznije žene koje poznaje, što je njezino zlatno modno pravilo te kako se modna industrija promijenila u posljednjih par desetljeća...

Postoje modeli, postoje top modeli i postoji Kate Moss. Ikonički status koji Moss nosi već desetljećima nadilazi ljepotu i spretan modeling, njezina je privlačnost hipnotička i bezvremenska te nimalo ne čudi da još uvijek žari i pali modnim svijetom, ovih dana u seriji In My Choos vezanom za najnoviju Jimmy Choo kolekciju.

Svoju je karijeru započela s četrnaest i ne silazi s modnog trona već više od trideset godina, vraćajući se uvijek iznova kako bi bila lice nekih od najznačajnijih brendova. Moss rijetko kada daje intervjue, a kada ih daje, onda ima našu punu pozornost kao što je to slučaj ovih dana povodom njezina najnovijeg razgovora za Vogue.fr

Moss, koju smo kroz godine imale priliku vidjeti u najrazličitijim izdanjima, svoj stil opisuje kao eklektičan, a onime što određuje modernu ženu 2020. godine njezina je samouvjerenost te je upravo ta kvaliteta uz otvoreni um ono što određuje suvremeni glamur. Moss svjedoči da je naučila nadići sumnju u sebe: “Mislim da samo treba slušati svoje instinkte. Vjerujte svojim instinktima.” No kada je riječ o odabiru odjevne kombinacije, što kaže Kate Moss da je njezino zlatno pravilo?

“Nemam pravila kada je riječ o odijevanju, ali definitivno razmislim o tome kako idem i pokušavam zamisliti lik koji bi se našao na tom mjestu te što bi nosio.” Njezin stil upravo utjelovljuje teško uhvatljivi ideal – izgledati fantastično, ali kao da se nije trudila – te umije kombinirati klasiku s originalnošću za koju kaže da je upravo ono što nekoga izdvaja iz gomile. Upitana kakve su joj cipele “go-to” cipele, kaže: “Ajme. Sandale s remenčićima su mi cipele iz snova. Da mogu, nosila bih ih svaki dan.”

Na pitanje tko bi bila na jedan dan da može biti bilo tko, Moss kaže da bi voljela biti Ginger Rogers: “Silno bih voljela da mogu tako plesati.” A upitana tko su joj modne ikone, Moss je rekla: “Imam mnoge ikone, ali Anita Pallenberg i Susie Cave najglamuroznije su žene koje poznajem.” Moss je praktički odrasla među glamuroznom populacijom ovoga svijeta te je vidjela sve facete tog blistavog i slojevitog univerzuma, a kaže da je najvrijednija stvar koju je naučila u karijeri – važnost suradnje s cijelim timom. Kao veteranka modnog svijeta, Moss je ispratila i mnoge promjene koje su se odvile kroz desetljeća te kaže da se “modna industrija posve promijenila… društvene su mreže promijenile sve u vezi industrije.”

No kada je riječ o onome na što je najviše ponosna, Moss ne spominje brojne uspjehe u karijeri, nego svoju kćer Lilu za koju kaže da je odrasla u divnu mladu ženu dok svojim najhrabrijim pothvatom smatra otvaranje vlastite agencije KMA: “Najbolji savjet koji mogu dati svojim modelima je da budu profesionalne, da vrijedno rade i pamte da uvijek mogu odbiti kad nešto ne žele napraviti.”

Piše: Ana Fazekaš

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Nova životna faza kontroverzne modne ikone

Kate Moss jučer je proslavila rođendan, a iza nje je 47 vrlo zanimljivih i ispunjenih godina

Premium regionalna B2B konferencija Adria Luxury Summit po drugi put u Zagrebu

Regionalni lideri u segmentu luxury industrije i biznisa okupit će se u 12. studenoga 2020. u Zagrebu na drugom Adria Luxury Summitu u Zagrebu

Najseksi video spotovi sa slavnim modelima u glavnoj ulozi

Supermodeli i rock&roll zvijezde imaju dugu povijest međusobnog obožavanja pa ne čudi što su ljepotice s piste često imale glavne uloge u njihovim spotovima. Ovo su najkultniji!

TREND ALERT: omiljeni gumenjaci kraljevske obitelji

Ako se veselite melankoličnim kišnim popodnevima, kariranim dekicama i dugim šetnjama po šuškavom lišću, a vaš wet dream uključuje princa Harrya i engleski countryside, trebaju vam i ove gumene čizme!

▲ Povratak na vrh