KLISAB iznova oduševio svojom šarmantnom klasikom s pomakom

27.10.2019.

Kolekcija modnog dvojca na Bipa FASHION.HR-u

Na pisti Bipa FASHION.HR-a jedan je dan oduvijek rezerviran za mlade dizajnerske snage. I upravo taj dan baš uvijek odiše najvećom dozom kreativne energije, polete i ideja koje se ne boje izaći izvan okvira, eksperimentirati i tražiti neka nova rješenja, pa čak i pogriješiti.

 

 

I premda ih se još svrstava u domenu “mladih dizajnera”, modni dvojac KLISAB to odavno već nije. I pritom se ta tvrdnja ne odnosi na njihov staž ili pak na njihove godine već na brend koji su u tijekom svog rada uspjeli postaviti na itekako čvrste temelje. KLISAB je u relativno kratkom vremenskom periodu učinio ono što rijetko polazi za rukom i iskusnijim dizajnerima. Pomno razrađenom vizijom i idejom, ali i konstantnom težnjom za usavršavanjem kreirao je brend koji nosi prepoznatljiv estetski potpis te ga je gotovo nemoguće zamijeniti s nekim drugim modnim imenom na domaćoj modnoj sceni. KLISAB je to, doduše, učinio toliko vješto da njihov utjecaj, pogledamo li pobliže, često možemo pronaći i kod drugih mladih dizajnera, bili oni toga svjesni ili ne. I to uopće ne iznenađuje, jer njihova dosljednost kao i estetika kojom su odavno uspjeli šarmirati publiku zbilja može i treba poslužiti kao dobar primjer.

 

 

Na pisti Bipa FASHION.HR-a, i sinoć su Marko Šabarić i Tomislav Kliškinić, pokazali najbolje od sebe. Po tko zna koji put, iznova su “izumili” svoju klasiku s pomakom ostavši dosljedni svojoj estetici, a opet dovoljno svježi da bi bili novi, drugačiji i zanimljivi. Zimske kolekcije KLISAB-u su posebno drage i to se itekako vidi.

 

 

Svoju klasiku ponovno su “modelirali” tako da kreira neočekivane siluete, vješto su se poigrali nabiranjem materijala s kojim vješto eksperimentiranju već nekoliko sezona učinivši ga svojim zaštitnim znakom, a svoju it torbicu prikazali su u nešto drugačijem izdanju, u prepoznatljivom obliku no predimenzioniranu i ukrašenu upečatljivim zmijskim uzorkom. Patchwork, koji su dosad također nebrojeno puta koristili u raznim varijantama, pronašao je svoje mjesto u obliku dijagonalnih pruga čiji je colorblocking kreirao sjajan vizualni efekt.

 

 

Osim popularnih torbi, ono što se u zimskoj kolekciji dvojca posebno ističe su kaputi strogih linija pretežito u zemljanim nijansama koji izgledaju fantastično, upečatljivo, no istovremeno decentno i elegantno. KLISAB, naravno, nije zanemario niti druge odjevne predmete pa su u njihovoj modnoj priči svoje mjesto pronašli i izvrsno krojeni sakoi upareni s hlačama trapez kroja kao i trakicama nabrane haljine i bluze.

 

Novina u čitavoj priči su šeširi koji su izvrsno nadopunili jednu klasičnu priču s pomakom dodavši joj malo, uvijek rado viđenog, retro šarma. Šabarić i Kliškinić definitivno voze nekim svojim putem nastojeći svake sezone nadmašiti onu prethodnu. I to im, čini se, sjajno polazi za rukom.

 

Piše: Tina Lončar
Fotografije: Press

Pročitajte i...

Predstavljamo novu KLISAB kolekciju za ljeto/20!

Fotografije snimljene u gorju Žumberak predstavljaju novu KLISAB LJETO20 kolekciju u kojoj dominira tie dye uzorak

Ghetaldus optika u novom desetljeću izašla Van okvira

Nova lica, novi vizualni identitet, neka nova pravila… Nova godina za GHETALDUS Optiku, uistinu je rezultirala valom promjena koje nisu mogle ostati neprimjećene.

Intervju: Nika Turković

Sve o novom singlu i daljnjim planovima!

Što KLISAB, Igor Djuga, Lana Puljić i drugi dizajneri predlažu da odjenete za Valentinovo?

Od seksi haljina nošenih s crvenim petama, do glamuroznog topa kombiniranog s casual trapericama!

Nova modna avantura dvojca KLISAB

KLISAB i Ghetaldus predstavljaju najavnu kampanju za ekskluzivnu kolekciju naočala snimljenu na lokacijama Nacionalnog parka Paklenica

▲ Povratak na vrh