Koji će dizajneri ponovno osvojiti svijet mode?

03.01.2014.

Prošla je godina obilježena modnim 'igrama prijestolja' tijekom kojih su se najveća imena mode rotirala po čelnim mjestima velikih modnih kuća, a neki su novi junaci dizajna ušetali u bučnu arenu mode i stila

Osim glasina o Marcu Jacobsu i napuštanju Louis Vuittona, ili tko će zamijeniti Nicolu Formichettija na čelu branda Mugler i ostalih menađerskih potresa, valja zapamtiti imena nekih ‘fashion’ novaka koji će sasvim sigurno unijeti dašak svježeg zraka u novu 2014. godinu.

Nicolas Ghesquiere na čelu kuće Vuitton

Jedan od najvećih obrata protekle 2013. godine je odlazak Marca Jacobsa sa čelne pozicije u Louis Vuittonu nakon što je predstavio kolekciju za proljeće/ljeto 2014.. Znakovito je kako je samo par mjeseci ranije Nicolas Ghesquiere napustio Balenciagu te odlučio šutjeti o razlozima prekida uspješne suradnje.

On je u međuvremenu postao kreativni direktor ženske pret-a-porter linije kuće Vuitton i time su potvrđene glasine kako je samo čekao novo mjesto u LVMH konglomeratu. S visokim očekivanjima i znatiželjom očekujemo njegovu prvu kolekciju za jesen/zimu 2014./15.

Dizajneri koje morate znati

Nicolas Ghesquiere s glumicom Kristen Stewart

‘Public School’ osvaja

Dao-Yi Chao i Maxwell Osborne mlada su garda koja osvaja aktualnom kolekcijom te vlastitim brandom pod originalnim nazivom Public School.

Momci su još u lipnju osvojili Swarovski nagradu za najbolju novu mušku liniju te kući odnijeli Vogue Fashion Fund nagradu od 300 tisuća dolara, koje će sigurno pametno reinvestirati kako bi svoje ime učinili još jačim i poznatijim.

Dizajneri koje morate znati

Dao-Yi Chao i Maxwell Osborne, Public school

Thierry Mugler i David Koma

Londonski dizajner David Koma imenovan je nasljednikom Nicole Formichettija na najvažnijoj poziciji francuske kuće poznate po eksperimentalnoj i nekonvencionalnoj modi. Svijet čeka vidjeti što će mladi dizajner unijeti u novu Mugler kolekciju.

Dizajneri koje morate znati

David Koma

Napokon kolekcija Alexe Chung

Britanska televizijska voditeljica, model, fashionistica i it-djevojka preko godinu dana obožavateljima obećaje skorašnji izlazak vlastite linije, za kojom bi se, ne sumnjamo, mnogi pomamili. Sada je izjavila da je 2014. definitivno ‘ta’ godina kada će Chung kreacije vidjeti svjetlo dana i vješalice butika, te vrlo vjerojatno osvojiti tržište.

Dizajneri koje morate znati

Alexa Chung

Marc Jacobs kao ‘solo’ igrač

Većina modnih poznavatelja divila se sposobnostima Jacobsa da vodi svoj istoimeni brand te u isto vrijeme sjedi na čelu Louis Vuittona. S obzirom da ga je u Vuittonu zamijenio Nicolas Ghesquiere od Marca očekujemo potpunu koncentraciju i fokusiranost te najgenijalnije kreacije do sada.

Marc Jacobs

 © Getty Images/Guliver, Fashionista

Pročitajte i...

Svi pričaju o Insta book clubu Kaie Gerber!

I gostovanjima legendarnih faca poput Lene Dunham ili Marca Jacobsa.

Louis Vuitton anakronistička kampanja

Anakronizam kao tema kampanje za Louis Vuitton torbice

Zanimljivi kolaži poznate modne kuće

Alexa Chung šalje virtualne zagrljaje

Kako Alexa, Leandra, Marc i drugi provode dane u izolaciji?

Naši najdraži modni profesionalci razveselit će vas svojim postovima

Marc Jacobs ima savršeno retro pogled na Valentinovo

Kolekcija koja nas je podsjetila na 90-te

Louis Vuitton kampanja kao posveta SF romanima iz 70-ih

Serija fotografija sa zvjezdanom postavom

▲ Povratak na vrh