Koji je elegantni modni detalj provučen kroz proljeće i ljeto Morane Krklec?

24.04.2019.

Profinjeni stil za toplije dane

Tijekom proljeća i ljeta tijelo žudi za prozračnim materijalima, no njima često može nedostajati određena doza elegancije. S tim problemom uhvatila se u koštac dizajnerica Morana Krklec u svojoj novoj kolekciji za proljeće i ljeto 2019. godine. Kolekcijom dominiraju prirodni materijali, uglavnom  stopostotni  pamuk u crnoj i bijeloj boji.

 

 

Lagane i prozračne tkanine neovisne o bojama i uzorcima, savršena su podloga za igranje krojevima i naglašavanje forme svakog pojedinog komada odjeće iz kolekcije. Minimalistički dizajn ostavlja mašti na volju kombiniranje mondih dodataka, koji neće izgledati napadano.

 

 

A ukoliko ne volite ljeti nositi dodatni nakit ili modne dodatke, zanimljiv će vam biti detalj provučen kroz cijelu kolekciju. Radi se o crnim i bijelim špagama, koje se kroz kolekciju pojavljuju u ulozi remena, i traka kojima se odjeća veže, spaja i fiksira, ili kao jednostavna dekoraciija u obliku ogrlica.

 

 

Linije odjevnih predmeta prate siluetu tijela, s povremenim blagim skulpturalnim intervencijama koje zadiru u prostor. Također u većini modela pojavljuje se sada već prepoznatljiv naglasak na leđima, bila ona otvorena ili sa zanimljivim detaljima koji glavni akcent stavljaju upravo na pozadinu, dok je prednji dio odjevnog predmeta jednostavan i čist.

 

 

 

Za fotografije je zaslužan Zvonimir Ferina, make-up potpisuje Kasandra Draganić, a model je Ana Polić.

Piše: N.B.
Fotografije: Zvonimir Ferina

Pročitajte i...

Može li organska tkanina biti chic za proljeće i ljeto? U novoj kolekciji otkrila nam je Ivona Martinko

Jedna od prvih dizajnera u Hrvatskoj koja u svojim kolekcijama koristi isključivo ekološke tkanine

Nakit koji će osvojiti romantičarke

Motivi srca i zvjezdica u centru su pozornosti Hora Plus Fossil kolekcije

Ana Maria Ricov nam donosi novu ženstveniju siluetu za toplije dane

Dizajnerica predstavlja vlastiti koloritni uzorak

Minimalistički nakit u glavnoj ulozi svake modne kombinacije

Nova kampanja brenda The All za proljeće/ljeto 2019.

Replay proljetna akcija – Više od 100 artikala na 30% popusta!

Više od 100 artikala sniženo je za čak 30%! U primamljivu ponudu ulazi velik dio asortimana što će zasigurno obradovati sve ljubitelje modne marke Replay. Akcija traje od 11. do 22.4.2019., a popuste možete pronaći u Replay prodavaonicama u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Dubrovniku te na službenom Reverto webshopu

▲ Povratak na vrh