Kostime za novi film o Billie Holiday dizajnirala ni više ni manje nego – Prada!

13.01.2021.

Prijedlog za suradnju došao od Anne Wintour

Hulu je predstavio trailer za novi biografski film o Billie Holiday The United States vs. Billie Holiday čija se premijera očekuje 26. veljače. Gotovo 50 godina nakon filma Lady Sings the Blues u kojem je glavnu ulogu tumačila legendarna Diana Ross, redatelj Lee Daniels, poznat po filmu Precious, donosi priču o jazz ikoni kojoj su se isprva divili zbog jedinstvenog glasa, a zatim šikanirali kad ga je digla protiv rasizma, ispričanu iz novog kuta. Čast da interpretira Billie pripala je mladoj R’n’B pjevačici Andri Day.

Novi film progovara o iznimnom životu glazbene dive, ovisnice i aktivistice, koja je bila ispred svog vremena. Živjela je beskompromisno, odijevala kao uspješna žena kakva je i bila te su za nju dizajneri šivali odjeću koja je postala popularna desetljećima kasnije, a gardenije koje su joj postale svojevrsni zaštitni znak počela je nositi nakon što joj je figaro spržio kosu. Osmisliti kostime koji će pomoći utjeloviti kompleksni lik Billie Holiday, držati se povijesnih činjenica, ali istovremeno ostaviti snažan dojam visoke mode, nije bila laka zadaća, pa je u pomoć redatelju skočila Anna Wintour koja je predložila Pradu.

Pradin tim je dizajnirao devet kostima, a kostimograf Paolo Nieddu surađivao je s njima pretražujući arhive Prade. Kako su Pradine kolekcije često bile nadahnute 1940-ima i 1950-ima, imali su mnoštvo materijala iz kojeg su crpili inspiraciju pa su spajali elemente iz različitih kolekcija, ali referirajući se na stvarne, dokumentirane Billiene outfite.

Film iščekujemo s nestrpljenjem, a kratak uvod o onome što možemo očekivati pogledajte u traileru.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Cardi B u pohodu na velike ekrane

Nakon pojavljivanja u manjoj ulozi uz JLo i Constance Wu u filmu "Hustlers", Cardi je spremna zasjati u glavnoj ulozi

Najpoželjniji otpad: što je deadstock i kako je postao budućnost luksuzne mode?

Kako zahtjevi potrošača za ekološkim pristupom modnoj proizvodnji postaju glasniji, dizajneri postaju kreativniji

Jasmila Žbanić: "Ako dok pišem scenarij ne jecam u trenucima kad moji likovi trebaju jecati, onda nešto nije u redu"

U povodu novoga filma Jasmile Žbanić pod naslovom „Quo vadis, Aida?“, o posljednjim danima prije genocida u Srebrenici kroz perspektivu lokalne profesorice koja je prevodila za UN-ovu bazu, Ana Fazekaš je razgovarala s fantastičnom scenaristkinjom i redateljicom o različitim facetama njezine filmske povijesti.

Cameron Diaz otkrila zašto joj je snimanje filma “Praznik” ostalo u bolnom sjećanju

Gledanje kultne romantične komedije iz 2006. već je dugo na listi naših blagdanskih tradicija, no ako mislite da ste znali baš sve o njoj – varate se!

Nicole Kidman u kaputu koji je podijelio internet

... i još neke modne kombinacije iz hit serije "The Undoing"

▲ Povratak na vrh