Kraljica Elizabeta II. odlikovala Phoebe Philo

01.01.2014.

Proslavljena kreativna direktorica francuske modne kuće Celine u Londonu je primila odlikovanje te je postala 'Officer of the Order of the British Empire' čime se upisala na ekskluzivan popis onih koji su radom zadužili Ujedinjeno Kraljevstvo

Nakon što je prije par godina preuzela uzde modne kuće Celine i transformirala je u jedan od poznatijih imena svjetske dizajnerske scene, Phoebe Philo nije ni slutila kako će njen rad osvojiti i samu Kraljicu Elizabetu II.

Kako kraljevska obitelj svake godine u prvim danima siječnja nagrađuje one najzaslužnije iz redova svojih građana, ovaj je put došao red i na Philo koje je u Londonu, kako prenosi Telegraph, dobila titulu ‘Officer of the Order of the British Empire’ i time ušla na ekskluzivan popis onih čiji lik i djelo neće biti zaboravljeni na Otoku.

Inače, Phoebe je rođena u Parizu u britanskoj obitelji te je školovana na prestižnom fakultetu Central Saint Martins College of Art and Design gdje je stekla i diplomu.

Tekst: Marko Banjavčić
Fotografije: Getty Images/Guliver

Pročitajte i...

Povratak Phoebe Philo?!

Molimo se modnim bogovima da je ovo istina!

Žene s iglom, koncem i vizijom

Zašto brojke na modnom vrhu nisu na strani žena?

Meghan Markle ponovno nosi Givenchy

Vojvotkinja od Sussexa se jučer prvi put pojavila u javnosti bez princa Harryja

U obranu identiteta - hoće li uskoro sve zaista izgledati isto?

Za razliku od jeseni 2015. kada su nas zaprepastile nenadane smjene u čak tri vodeće pariške kuće – Balenciagi, Lanvinu i Dioru – danas se više nitko ne uzbuđuje na vijesti o novim križaljkama na modnom vrhu

Kraljica Elizabeta stigla na Tjedan mode u Londonu

Na posljednji je dan Tjedna mode u Londonu na iznenađenje mnogih stigla kraljica Elizabeta II. - i ukrala pažnju!

▲ Povratak na vrh