Kreacije modne kuće Dior uskoro ćemo moći vidjeti u kazalištu?

13.03.2019.

Maria Grazia Chiuri dizajnira za balet

Kreativna direktorica Maria Grazia Chiuri nije nikad skrivala svoju ljubav spram baletu, kojim je već bila inspirirana u kreiranju kolekcija za Dior. Tako da vijest da će dizajnirati kostime za baletnu izvedbu u kazalištu “Teatro Costanzi” u Rimu nije došla kao iznenađenje, ali svakako zznači da će se raditi o događaju za pamćenje.

 

 

Naime, Chiuri je kreirala kostime za “Nuit Blanche” baletnu predstavu koja će se održati u Teatru Costanzi u Rome kao dio posvete američkom kompozitoru Philipu Glassu. Program se sastoji od tri baleta u izvedbi plesača i orkestra rimskog Teatro dell’Opera, a zakazani su od 29. ožujka do 2. travnja, a posebanoj koktel-zabavi 28. ožujka nazočit će Chiuri i glavni izvršni direktor Diora Pietro Beccari.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dior Official (@dior) on

Izvedbe će započeti s “Hearts & Arrows” pod koreografijom Benjamina Millepieda, zatim će biti predstavljena “Glass Pieces” pod koreografijom Jerome Robbinsa i konačno “Nuit Blanche” koreografa Sébastiena Bertauda. Eleonora Abbagnato, direktorica baletne skupine rimskog Teatro dell’Opera i primabalerina Opéra National de Paris će plesati s primabaletanom Friedemannom Vogelom in “Nuit Blanche.”

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh