Kreće li Marc Jacobs putem komercijalizacije?

27.02.2018.

U jeku prošlogodišnjih poslovnih problema, zatvaranja butika i pada prihoda, LVMH ima novu strategiju za Marc Jacobsa

Iako je Jacobsova pristupačnija linija Marc by Marc Jacobs još 2015. ukinuta i pripojena glavnoj liniji kako bi se uštedilo na dizajnerskim timovima, proizvodnji i prodaji, u kompaniji ponovno razmišljaju o razvijanju jeftinijeg asortimana koji bi mogao osigurati novo tržište.

Uloga dizajnera dopunskog asortimana povjerena je Johnu Targonu, kreativnom direktoru i suosnivaču marke Baja East, koji se ovog mjeseca pridružio kompaniji s vlastitim dizajnerskim timom. Nije sasvim jasno u kojoj će mjeri Jacobs i Targon surađivati, ali se zna da će Jacobs nastaviti dizajnirati glavnu ready-to-wear liniju, dok bi se Targon trebao fokusirati na razvijanje novih ideja i proizvoda koji će brend učiniti dostupnim i širokim masama.

Obje bi linije bile dio iste priče, ali ovakav razvoj događaja stavlja još veći upitnik nad budućom ulogom Marca Jacobsa u njegovoj modnoj kući. LVMH u Marc Jacobsu kontrolira većinski udio od čak 80% što im dopušta da donose sve važne odluke, pa čak i one o glavnom dizajneru. Targon je prvi takav potez novog izvršnog direktora, Erica Marechallea, i ostaje nam tek vidjeti hoće li se komercijalizacija pokazati kao pravi put za posrnulu modnu kuću te kako će se u ovoj prići snaći sam Jacobs.

Piše: Maja Karnik
Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Kako je Harry Styles učinio traper hlačice vrućima

... dok šeće u vrtu i raspravlja o umjetnosti.

Pet fantastičnih knjiga koje su inspirirale modne kolekcije

Moda i književnost se vole: Virginia Woolf x Comme des Garçons, Frankenstein x Prada…

7 najcool kožnih haljina

Inspirirane lookom Zoe Kravitz kao Catwoman istražile smo aktualnu ponudu kožnih haljina koje oblače od glave do pete i nismo se razočarale...

Uz Sheriff & Cherry putovanja nikad ne prestaju!

Mauro Massarotto predstavlja svoju najzabavniju Sheriff & Cherry kolekciju do sada, EDITION 2 za jesen-zimu 2020/2021.

U fokusu: kožne hlače

Zaboravite na kožni catsuit jer stižu cullottes!

▲ Povratak na vrh