Ksenija Vrbanić je u kategoriji za sebe – zašto?

07.06.2016.

Ovaj petak, nakon čak šestogodišnje izgradnje, dizajnerica u Čakovcu otvara XD dizajn centar na 2500 m2 i obilježava 30 godina svoje modne marke

U sklopu tog događaja i nakon inozemne premijere, održat će se i prezentacija kolekcije XD Statement Sculpture za sezonu jesen/zima 2016./17. te uvid u najnoviju kolekciju za proljeće/ljeto 2017.

 

Xenia design

 

U najvećem XD showroomu u Hrvatskoj, koji je zamišljen kao concept store, moći će se odmah nakon revije vidjeti prikazani komadi.

Istovremeno će se održati promocija četiri XD parfema nastalih ovim povodom, a koji su kreirani prema linijama odjeće koju XD nudi (pret-a-porter, couture, dimension, futures). U drugom dijelu centra, XD arhivi, biti će prikazana retrospektivna izložba odjevnih komada nastalih u 30 godina postojanja ove marke.

 

rsz_xd5

Neki od detalja XD centra…rsz_xd7

 

XD centar – što i kako?

Sam XD centar nastao je kao rekonstrukcija starih konjušnica iz 1920. i novom izgradnjom dodanih sadržaja. Sve što je bilo moguće sačuvano je iz tog doba, a ostatak cjeline uklopljen je u duhu suvremene arhitekture.

Inače, ovo je prvi projekt takvog tipa u Hrvatskoj te u potpunosti omogućava cijeli dizajnerski proces od početne skice do prezentacije potpune kolekcije buyerima i medijima, na jednom mjestu.

Fotografije: press

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh