Lanvin ponovno traži kreativnog direktora

26.03.2018.

Lanvin se pozdravio s još jednim kreativnim direktorom – Oliver Lapidus napustio je glasovitu modnu kuću nakon nepunih godinu dana

Iako je za Lanvin imao grandiozne planove najavljujući kako će ga učiniti “francuskim Michael Korsom”, Lapidus nije uspio opravdati povjerenje. Kritika nije imala razumijevanja za njegove dizajnerske pokušaje te su obje kolekcije koje je dizajnirao za Lanvin proglašene promašajima.

Raskid ugovora s Lapidusom bio je sasvim očekivan nakon što je francusku modnu kuću kupio kineski konglomerat Fosun Fashion Group, a u službenom je priopćenju najavljeno kako će do pronalaska novog kreativnog direktora, kolekcije za Lanvin dizajnirati postojeći dizajnerski tim. To drugim riječima znači da bi Lanvin mogao izgubiti još jednu godinu u nastojanjima da pronađe novi recept za uspjeh, recept koji je itekako znao Alber Elbaz, a koji je nakon njegovog odlaska za Lanvin nerješiva enigma.

Ipak, sigurno je kako novi vlasnici neće trošiti vrijeme i novac na još jedan polovičan pokušaj pa bi potraga za novim kreativnim direktorom mogla krenuti u smjeru renomiranih imena poput Stefana Pilatija ili Erdema Moralıoğlua, za koje se već šuškalo kako bi mogli biti zainteresirani za ovaj posao. Kako god bilo, nestrpljivo čekamo rasplet događaja.

Piše: Maja Karnik
Foto: Elle.hr arhiva / Instagram

Pročitajte i...

Kuća Lanvin slavi 130 godina postojanja posebnom capsule kolekcijom

Limitirana kolekcija inspirirana bogatom arhivom

Povijest francuske mode kroz predivne ilustracije Megan Hess

U novoj knjizi „Elegance: The Beauty of French Fashion“

Nova kampanja brenda Lanvin pokazuje da su na pravome putu

Prva kampanja pod dizajnerskom palicom Bruna Sialellija

Može li novi kreativni direktor francuskom brendu Lanvin vratiti stari sjaj?

Otkriven novi kreativni direktor francuske modne kuće

Prodaje se Lanvin?

Ponovno loše vijesti iz Lanvina. Prodaja i dalje pada, te se čini se kako se kriza u renomiranoj modnoj kući produbljuje

Završio je još jedan Tjedan mode u Parizu, a što smo tamo vidjeli?

Tjedan mode u Parizu koji je iza nas donio je sjajne kolekcije pariških veterana, ali i nekoliko odličnih modnih debija

▲ Povratak na vrh