Vraća li se kultna kratka frizura Linde Evangeliste u modu?

12.02.2021.

Dua Lipa i JLo vraćaju devedesete na naslovnice

Na snimanju za Vogue krajem osamdesetih, mlada Linda Evangelista doživjela je transformaciju koju je dokumentirao fotograf Peter Lindbergh: frizer Julien d’Y svezao je njenu dugu kosu u rep i odrezao ga na dječački bob. Linda je plakala, ali ne zadugo – nakon toga učetverostručila je svoje honorare i postala jedan od najpoznatijih i najpopularnijih supermodela svih vremena, poznata i po svojoj izjavi da ne ustaje iz kreveta za manje od 10,000 dolara. Ah, da mi je biti Linda Evangelista devedesetih! Nakon tog (privremeno) traumatičnog iskustva postala je prava kameleonka: bob sa šiškama, kratka crvena kosa, crveni bob, šiške, duga kosa, pramenovi… No jedna od najupečatljivijih frizura je kratka izblajhana kosa koju je nosila na revijama i u slavnom videospotu Georgea Michaela. Ponekad je kosu nakovrčala po uzoru na Marilyn Monroe, ponekad nosila izvučenu četkom i uvijek je izgledala fantastično.

Brojne su zvijezde tijekom godina bile inspirirane lookovima Linde Evangeliste, no rijetko tko ima hrabrosti (i strukturu lica) za takvu transformaciju. Srećom, danas uz brojne perike, mnoge slavne fashionistice mogu bez posljedica isprobati kako im stoji ova frizura. Lindin Chanel look rekreirala je Cardi B za jedan nastup, Bella Hadid podsjećala je na nju za Dior, a Dua Lipa i JLo pokazale su sasvim novo lice na naslovnicama magazina Vogue i Allure. Je li ovo samo početak i hoćemo li ovu frizuru početi sve češće viđati i na ulicama?

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia, Instagram dualipa, lindaevangelista, allure, bellahadid

Pročitajte i...

3 beauty savjeta kojih se pridržavaju brojni celebovi

Make up stručnjakinja Lisa Eldridge ekskluzivno za Elle otkriva nekoliko tajni ljepote

Dua Lipa će glumiti u novom špijunskom filmu

Pjevačica nakon osvajanja glazbenih top ljestvica kreće u pohod na veliki ekran - u društvu Bryana Cranstona, Samuela L. Jacksona i Henryja Cavilla

Neobično ljubavno gnijezdo Due Lipe i Anwara Hadida

U ovoj ostakljenoj 'kućici na stablu' interijer se stapa s eksterijerom

9 komada koji bi se trebali naći u svakoj ljetnoj garderobi

Temelj dobrog stila i vrhunskog pakiranja za godišnji su komadi koje je lako kombinirati

Trendi boja sezone: Vatrena kosa za vruće ljeto

Gigi Hadid je 'beach blonde' uvojke zamijenila bakrenima

▲ Povratak na vrh