Listopadski Elle stigao je na kioske

19.09.2020.

Dok se prilagođavamo svakodnevici pod egidom “New Normal”, život ide dalje. A naš vodič za preživljavanje ne uključuje samo dezinfekcijska sredstva, toplomjere i antibakterijske sapune, nego i poziv da si na kraju dana ugodite malim stvarima koje vas čine sretnim. Poput novog broja Ellea!

Istraživanja su pokazala da su nakon napada na američke Twinse 2001. godine Njujorčanke kao lude kupovale ruževe, modne časopise i velika pakiranja cupcakesa želeći zadržati osjećaj normalnosti i uživanja u malim stvarima. Ti nam minijaturni hedonistički rituali pomažu da ne upadnemo u stanje trajnog očaja tijekom velikih kriza, dajući nam snagu da upremo dalje još jače i tvrdoglavije, držeći se savjeta Coco Chanel “Ako ste tužni, stavite još više ruža i krenite u napad!”. Pozivamo vas da poslušate njezin savjet i u jesen zakoračite s puno optimizma i, naravno, novim brojem Ellea u ruci. U listopadskom izdanju očekuje vas pregršt zanimljivih i inspirativnih tema, čak pet modnih i jedan beauty editorijal, te ekskluzivni intervjui i uzbudljive modne priče.

U renoviranom prostoru Palais Galliera, jedinog modnog muzeja u Parizu, ovog se listopada otvara najsveobuhvatnija izložba posvećena kultnoj francuskoj dizajnerici, a više od 350 uzbudljivih eksponata među prvima je imala priliku vidjeti naša suradnica Amra Zvizdić, i to na poziv Miren Arzalluz, povjesničarke mode i direktorice Palais Galliera. Podijeljena na nekoliko segmenata, izložba kronološki prati razvoj rada Gabrielle Chanel, nevjerojatne žene koja je u životu kročila bez straha i bez dlake na jeziku.

 Danas pak slavni dizajneri itekako moraju paziti što govore jer “cancel culture” nema milosti. Jedna pogrešna rečenica ili nedovoljno promišljen poslovni potez i možete ostati bez svega što ste godinama gradili. Sve o fenomenu koji je utjerao strah u kosti svima – od političara do reality zvijezda – pročitajte u novom Elleu!

O svom viđenju modnog svijeta, kao i vlastitoj poziciji u njemu ekskluzivno za Elle govori Matija Čop. Ususret fantastičnoj multimedijskoj izložbi na kojoj će prezentirati različite facete svoga razgranatog procesa, umjetnik čiji su radovi zaživjeli na modnim pistama međunarodnih natjecanja, u glazbenim videima superzvijezda poput Lady Gage i Solange te distopijskim prizorima u ekranizacijama “Hunger Games” i “Brave New World” progovara o svojoj impresivnoj karijeri, beskompromisnim izazovima i važnosti nerada u posvećenom radu.

Novi broj donosi i intervju s jednom od najtalentiranijih hrvatskih glumica Marijom Škaričić, razgovor sa zvijezdom listopadske naslovnice, američkom manekenkom i medicinskom sestrom Maggie Rawlins, te priču o popularnoj francuskoj gastro blogerici Mimi Thorrison.

U temi “Flying Solo” pratimo evoluciju single statusa- od nepoželjnog do najpoželjnijeg”, a u temi “Dossier: karijera” analiziramo kako se “vratiti u igru” nakon otkaza (ili otkazivanja). Jer dobro je imati na umu da nas ponekad upravo najteža vremena mogu odvesti u najsvjetlije dane i na rubu sloma otkriti nam našu najveću snagu!


Piše: Jasmina Rodić
Fotografije: Elle listopad 2020.

Pročitajte i...

Zavirite u Začaranu šumu!

Magični kadrovi snimanja novog modnog editorijala za rođendansko izdanje časopisa ELLE! Zalutajte u vrlo posebno šumsko okruženje...

Bohemian Rhapsody

Lepršave maksi haljine više su od odjeće - one su metafora nesputanog boemskog duha kojeg dizajneri vole interpretirati iz sezone u sezonu

Elle slavi 18. rođendan i daruje vam fantastične poklone!

Naočale Ghetaldus s potpisom Klisab, De’Llure ogrlica, ‘modna biblija’ Louis Vuitton – Catwalk, Avène linija za njegu kože, Borboleta narukvice, 4711 Acqua Colonia Tea Edition mirisi, set šalica s motivom Audrey Hepburn by Kikkerland – darovi su koje možete osvojiti u Elleovu kreativnom natječaju na Instagramu @ellecroatia ! Igrajte se s nama od danas, 26. listopada do 4. studenoga i osvojite ove stylish poklone!

Flying solo

Od bijesne usidjelice do crazy cat lady - solerice tradicionalno nemaju atraktivnu reputaciju, no suvremene studije pokazuju da su najsretnija skupina na svijetu upravo - single žene. U društvu u kojem se čini da je osnovna mjerna jedinica par, ostati slobodan na duge staze još je tabu i dok sve više mladih ljudi napušta uvriježene ljubavne obrasce, a mnogi istražuju aromantični spektar, je li vrijeme da redefiniramo odnos prema sretnom soliranju?

Cancel culture

Je li kultura otkazivanja legitiman način kažnjavanja, nepromišljenih, dijaboličnih i politički nekorektnih, moderna verzija osvetnički nastrojene rulje s vilama ili Ricky Gervais ima pravo kad kaže:“To što ste uvrijeđeni, ne znači da ste u pravu!”

Tko su modne žrtve? I što to žrtvuju?

Mala povijest modnih žrtava

▲ Povratak na vrh