London Fashion Week – ekskluzivne modne revije otvorene su za javnost!

17.07.2019.

Biste li platili 135 funti za kartu?

Dobro je poznata stvar da je naizgled najglamurozniji dio mode, svijet pret-a-porter revija, posljednjih godina postao mnogo demokratičniji. Tajnoviti svijet luksuznih revija pojavom je Livestreama i blogera u prvim redovima revija, otvorio svoja ekskluzivna vrata svim modnim entuzijastima!

 

 

Sada svatko može u isto vrijeme kao i Anna Wintour pogledati novu kolekciju te izraziti mišljenje preko bloga ili komentara na društvenim mrežama. No, pogledati reviju uživo, dosad je ipak bila privilegija struke: modnih novinara i urednika, modnih kupaca te nekolicine vodećih blogera. Ostali su ipak morali gledati preko ekrana.

 

 

Londonski je tjedan mode za jesensko izdanje okrenuo novu stranicu u borbi za daljnju demokratičnost mode. Iako će i dalje glavni raspored i revije na njemu biti rezervirani samo za struku, pripremili su posebnih 6 revija, po prvi puta otvorenih i za široku publiku. Za cijenu od 135 funti, prosječni će ljubitelj mode moći otići na modnu reviju, usto slušati panele o modnim temama, te posjetiti i izložbu dizajnera “Designer Exhibition”, koja je dosad bila zatvoreni sajam gdje izlažu dizajneri koji ne predstavljaju kolekcije putem revija. Sve to za 245 funti možete doživjeti i iz prvoga reda, ako si možete priuštiti Front Row karte.

 

 

Pozdravljamo ovu inicijativu s pozitivnom idejom širenja dostupnosti svijeta mode široj publici, koju također zanima moda i prati njene aktualnosti. No, ako je cilj bio omogućiti pristup baš svakome, možda je cijena ipak previsoka. Najveće zanimanje vjerojatno će izazvati među studentima modnog dizajna i mladim modnim entuzijastima ili starijim poklonicima, koji prate modu preko high street kolekcija, ali nisu do sada imali izravan kontakt sa svijetom pret-a-portera. Njima bi ovo bila prilika na drugačiji način doživjeti taj naizgled magični svijet!

 

 

Ovako nam se ipak čini da će opet samo oni imućniji moći iskoristiti ovu priliku, što vjerojatno nije bio cilj organizatora (iako je u Velikoj Britaniji standard viši od našega, prosječnom konzumentu ipak neće biti lako tek tako izdvojiti potrebni iznos za jednu modnu reviju).

No, možda se varamo, biste li vi izdvojili 1100 kuna za ovaj jedinstveni doživljaj?

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by London Fashion Week (@londonfashionweek) on Jul 15, 2019 at 10:04am PDT

Piše: J.R.
Fotografije: Instagram/Profimedia

Pročitajte i...

Londonski tjedan mode najavio rodno neutralno i digitalno izdanje za lipanj

Čini se da se modne revije do daljnjeg sele na internet

Top 5 revija s londonskog tjedna mode

Kako su svoje nove kolekcije prezentirali omiljeni dizajneri

ELLE Report: Top 8 trenutaka Tjedna mode u Milanu

Sve novosti koje morate znati iz talijanske modne prijestolnice!

Što se ovih dana nosilo na ulicama Londona?

Street style: London Fashion Week

ELLE report: London Fashion Week

Sve (ali zaista sve) što trebate znati o londonskom Tjednu mode

▲ Povratak na vrh