Londonski tjedan mode najavio rodno neutralno i digitalno izdanje za lipanj

23.04.2020.

Čini se da se modne revije do daljnjeg sele na internet

Već smo pisali kako se šangajski modni tjedan prošloga mjeseca uspješno preselio na internet. Sličnu su inicijativu slijedili i moskovski te tokijski modni tjedni, a sad je i London Fashion Week najavio digitalno izdanje za lipanj. Uslijed trenutne situacije kojoj ne znamo krajnji datum, britanska modna udruga najavila je preseljenje nadolazećeg eventa na internet pa ćemo tako u lipnju, u nekadašnjem terminu muškog tjedna mode, gledati revije dizajnera koji kreiraju mušku, ali i žensku modu, zajedno. Time će se  stvoriti rodno neutralna modna platforma, a dizajnerima olakšati prezentiranje novih kolekcija.

London Fashion Week održat će se u digitalnom obliku

Ovaj prvi digitalni modni tjedan najavljen je za 12. lipnja, a združeno predstavljanje ženskih i muških kolekcija British Fashion Council planira provoditi i sljedećih 12 mjeseci pa će sva nadolazeća izdanja londonskog tjedna mode u tome periodu biti prezentirana na taj način. Predsjednica udruge Caroline Rush izjavila je da će ova pandemija u prvi plan staviti brigu oko održivosti, te kreativnost britanskih dizajnera, a platforma u lipnju omogućit će im da prezentiraju svoje modne priče jer će se cijeli event bazirati oko storytellinga te kulturnog povezivanja sa strukom i širom publikom. Nije precizirano u kojoj će formi dizajneri prezentirati kolekcije, vjerojatno se čeka daljni razvoj situacije, ali cijeli event bit će otvoren struci, ali i svim zainteresiranim ljubiteljima mode. Organizatori najavljuju i brojna popratna događanja koja će se vrtiti oko modnog tjedna: podcaste, virtualna druženja s dizajnerima, webinare te digitalne showroome.

London Fashion Week održat će se u digitalnom obliku

U ovim nesigurnim danima kad se mnogo priča o tome kako će modna industrija prebroditi ovaj težak period, lijepo je čuti da kreativnost ipak ne staje niti u najgorim uvjetima te da su dizajneri pronašli novi način za izražavanje i povezivanje s klijentima. Jedva čekamo vidjeti što će sve lipanjski London Fashion Week prezentirati, a pomno pratimo hoćemo li slične najave uskoro dobiti i od ostalih modnih prijestolnica.

 

Piše: Jasna Rausavljević

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Revija na London Fashion Weeku

British Fashion Council osnovao fond za pomoć britanskim dizajnerima

Odlična inicijativa koju bismo rado vidjeli u domaćem kontekstu

Top 5 revija s londonskog tjedna mode

Kako su svoje nove kolekcije prezentirali omiljeni dizajneri

Što se ovih dana nosilo na ulicama Londona?

Street style: London Fashion Week

ELLE report: London Fashion Week

Sve (ali zaista sve) što trebate znati o londonskom Tjednu mode

▲ Povratak na vrh