Londonski tjedan muške mode u čamcima za spašavanje

08.01.2019.

Ozbiljne teme dviju fantastičnih revija tjedna muške mode u Londonu

Londonski tjedan muške mode ne prolazi bez hrabrog pogleda na sadašnjicu i probleme koji nas okružuju.

Nagrađivani dizajneri Samuel Ross s markom A-Cold-Wall*Craig Green, s markom koja nosi njegovo ime, odlučili su se na odlučan društveni komentar u svojim novim kolekcijama.

 

Craig Green, dizajner koji je tri puta osvojio nagradu za dizajnera godine (muške mode) na britanskim modnim nagradama, ovu sezonu futuristički je pogled na radnu odjeću pretvorio u plastični dizajn u jarkim bojama i monokromatskim kombinacijama. Materijal koji bi mogao biti predmet ekoloških kampanja, Green je postavio na modnu pistu na privlačan i efektan način. Dizajner je koristio srednjovjekovne tekstilne tehnike na gornjim djelovima dizajna te na resama koje su pokrivale lica modela. Karirane košulje prerađene su u dugačke kaftan haljine s prorezima po sredini tijela.

 

 

A-Cold-Wall *, brend je 27-godišnjeg streetwear fenomena Samuela Rossa. Ross je reviju u Londonu iskoristio kako bi pokazao kolekciju koja se djelomično bavila migracijskom krizom i kretanjem ljudi morskim putevima do Europe.

 

 

“Postoji još jedan uvid u modu koji se ne bavi samo neposrednosti odjeće”, rekao je Ross, „Ovdje se radi o nastojanju da se prikaže cjelovita sliku o događajima u društvu s kojima se naša generacija mora nositi. Sloboda kretanja, nacionalistički strahovi; to su teme na koje sam odlučio staviti naglasak u ovoj kolekciji. ”

 

 

Bila je to više izjava nego jednostavna prezentacija odjeće koju treba nositi sljedeće sezone. Posvuda je vladala opresivna atmosfera. Predstava je održana u zamračenom skladištu s mračnom glazbom s jakim basom. Sofisticirana kolekcija proteže se na krojačka odijela u tkaninama radnih odjela, trenchcoat kapute i kožne jakne s izrezanim detaljima.

 

 

U vremenima u kojima se sve teže vidi rješenje kriza koje haraju naš planet, potaknutih ustaljenim procedurama i propagandom, obećavajuće je vidjeti da postoji nova generacija mladih umjetnika koja ima volju dotaknuti se ozbiljnih tema i potaknuti na razmišljanje. Upečatljivim kolekcijama pokazali su kako moda ima mogućnosti potaknuti na diskurs i na osjećaj nade u budućnost.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Londonski tjedan mode najavio rodno neutralno i digitalno izdanje za lipanj

Čini se da se modne revije do daljnjeg sele na internet

Top 5 revija s londonskog tjedna mode

Kako su svoje nove kolekcije prezentirali omiljeni dizajneri

Što se ovih dana nosilo na ulicama Londona?

Street style: London Fashion Week

ELLE report: London Fashion Week

Sve (ali zaista sve) što trebate znati o londonskom Tjednu mode

▲ Povratak na vrh