Luksuzni webshopovi i poznate fashionistice udružuju se u borbi protiv pandemije

03.04.2020.

Pohvalne inicijative Vestiare Collectivea i Net-a-Portera

Online dućani koji prodaju luksuzne artikle posljednjih su dana pod velikim pritiskom i osudom javnosti jer mnogi, unatoč aktualnoj situaciji, ne zatvaraju svoja skladišta i nastavljaju s radom, time ugrožavajući radnike koje rade u tim zatvorenim prostorijama. No, neke od popularnih online destinacija ipak su poduzele i pozitivne mjere te pokazale razinu društvene odgovornosti!

Jedna od vodećih re-sell stranica, francuski Vestiare Collective, s obzirom da nije prestao s radom, odlučio je organizirati humanitarnu inicijativu u suradnji s poznatim prijateljima iz svijeta mode i showbiznisa. Mnoge su poznate fashionistice kao što Kate Moss, Carine Roitfeld, Thandie Newton i Pernille Teisbaek donirale komade iz svoje garderobe, a sredstva od prodaje ići će raznim dobrotvornim organizacijama koje su povezane s borbom protiv koronavirusa.  Vestiare je donacije podijelio po zemljama, pa će tako na svjetskoj razini donirati WHO, u Francuskoj Fondation Hôpitaux de France-Paris, u Italiji raznim lokalnim zdravstvenim institucijama u najviše pogođenoj Lombardiji, te La Paz bolnici u Španjolskoj, kao i organizacijama u Velikoj Britaniji, Americi, Njemačkoj te Skandinaviji. Neki su artikli već prodani, a ako ste  mogućnosti, svakako pogledajte što su to ove fashionistice donirale i ugrabite neki komad modne povijesti dok istovremeno pomažete ovim organizacijama kojima će svaki euro dobro doći!

Već smo pisali da je Net-a-Porter pod osudom javnosti popustio i zatvorio svoja skladišta u Italiji i Velikoj Britaniji, a sada je poduzeo još jedan pozitivan korak: svoja dostavna vozila, kojima u normalnim okolnostima u Londonu vrši brzu dostavu premium klijentima, sada je, u suradnji s dobrotvornom organizacijom AGE UK, prenamjenio u kombije kojima će najpotrebitijim stanovnicima nositi osnovnu hranu, te lijekove.

Piše: Jasna Rausavljević

Fotografije: Instagram, Vestiare

Pročitajte i...

4 stilske tajne Pernille Teisbaek

Ikona "scandi cool" estetike o stilskim tajnama za Net-a-Porter

Seksi okovi: Kako nositi trendi lance ove sezone

Ako ste mislili da se lančani remeni kakve su nosile R'n'B zvijezde početkom 2000-ih nikad neće vratiti u modu, prevarili ste se

Nakon karantene više ne znamo što odjenuti: Nose se trenirka i štikle?

Ovaj modni trend viđali smo na fashionisticama - posljednja u nizu bila je Rihanna. A svi znamo što znači kad Riri odluči da nešto nije ružno nego cool...

Omiljeni trend fashionistica za toplije dane: modni čvorovi

Pronašli smo inspiraciju za prijelazno razdoblje...

Ne daju se iz mode: Postoji li zvijezda koja ove zime nije nosila Uggsice?

Blast from the past: jesu li Uggsice ponovno 'in' ili nikad nisu ni bile 'out'?

Još jedan fashion comeback za koji smo mislili da je ostao u prošlom stoljeću

Bili su zaštitni znak Kate Moss, nosila ih je Carrie, a danas Bella...

▲ Povratak na vrh