Luksuzni webshopovi i poznate fashionistice udružuju se u borbi protiv pandemije

03.04.2020.

Pohvalne inicijative Vestiare Collectivea i Net-a-Portera

Online dućani koji prodaju luksuzne artikle posljednjih su dana pod velikim pritiskom i osudom javnosti jer mnogi, unatoč aktualnoj situaciji, ne zatvaraju svoja skladišta i nastavljaju s radom, time ugrožavajući radnike koje rade u tim zatvorenim prostorijama. No, neke od popularnih online destinacija ipak su poduzele i pozitivne mjere te pokazale razinu društvene odgovornosti!

Jedna od vodećih re-sell stranica, francuski Vestiare Collective, s obzirom da nije prestao s radom, odlučio je organizirati humanitarnu inicijativu u suradnji s poznatim prijateljima iz svijeta mode i showbiznisa. Mnoge su poznate fashionistice kao što Kate Moss, Carine Roitfeld, Thandie Newton i Pernille Teisbaek donirale komade iz svoje garderobe, a sredstva od prodaje ići će raznim dobrotvornim organizacijama koje su povezane s borbom protiv koronavirusa.  Vestiare je donacije podijelio po zemljama, pa će tako na svjetskoj razini donirati WHO, u Francuskoj Fondation Hôpitaux de France-Paris, u Italiji raznim lokalnim zdravstvenim institucijama u najviše pogođenoj Lombardiji, te La Paz bolnici u Španjolskoj, kao i organizacijama u Velikoj Britaniji, Americi, Njemačkoj te Skandinaviji. Neki su artikli već prodani, a ako ste  mogućnosti, svakako pogledajte što su to ove fashionistice donirale i ugrabite neki komad modne povijesti dok istovremeno pomažete ovim organizacijama kojima će svaki euro dobro doći!

Već smo pisali da je Net-a-Porter pod osudom javnosti popustio i zatvorio svoja skladišta u Italiji i Velikoj Britaniji, a sada je poduzeo još jedan pozitivan korak: svoja dostavna vozila, kojima u normalnim okolnostima u Londonu vrši brzu dostavu premium klijentima, sada je, u suradnji s dobrotvornom organizacijom AGE UK, prenamjenio u kombije kojima će najpotrebitijim stanovnicima nositi osnovnu hranu, te lijekove.

Piše: Jasna Rausavljević

Fotografije: Instagram, Vestiare

Pročitajte i...

50 nijansi bež: kako Rosie, Irina, Pernille i druge stylish žene nose bež komade

Izabrali smo najbolje tonalne outfite koje ćemo rado kopirati

Najseksi video spotovi sa slavnim modelima u glavnoj ulozi

Supermodeli i rock&roll zvijezde imaju dugu povijest međusobnog obožavanja pa ne čudi što su ljepotice s piste često imale glavne uloge u njihovim spotovima. Ovo su najkultniji!

TREND ALERT: omiljeni gumenjaci kraljevske obitelji

Ako se veselite melankoličnim kišnim popodnevima, kariranim dekicama i dugim šetnjama po šuškavom lišću, a vaš wet dream uključuje princa Harrya i engleski countryside, trebaju vam i ove gumene čizme!

Ova odjeća natjerat će vas da počnete vježbati

Moda koja će vas natjerati da zavolite vježbanje

Ljubav u doba korone

Dizajnerica Andrijana Subotić Pjajčik odlučila je dati svoj doprinos u borbi ljubavi protiv korone i osmislila mini kolekciju vjenčanica upotpunjenu šarmantnim zaštitnim maskama.

▲ Povratak na vrh