Madridske haljine u koje su se zaljubile domaće trendseterice

14.02.2019.

Bajkoviti brend koji je okupirao Instagram profile

Njezin je dizajn nježan, delikatan, elegantan, bezvremenski. Njezin dizajn ne trči bezglavo za hirovitim trendovima već njeguje neku, samo svoju, estetiku koja djeluje vječno, no istovremeno i vrlo suvremeno.

 

 

Zato ne čudi kako su u vrlo kratkom roku njezine kreacije osvojile modno osviještene dame diljem svijeta, a u svojim su garderobama za nju pronašle mjesta i domaće trendseterice.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by s h a s h (@shash_______) on

Ako često sanjarite u svojim šetnjama virtualnim prostorima, tada ste zasigurno primijetili kreacije španjolskog modnog brenda Shash Couture koje zrače pomalo sanjivom estetikom i nekom divnom, elegantnom jednostavnošću. A iza Shasha se, naime, krije jedna vrlo zanimljiva priča. Glavni lik te priče je Saša Šašić, jedna umjetnička duša, modna dizajnerica, koreografkinja i kreativna direktorica plesne kompanije koja je u Madrid došla zbog plesa, a ostala zbog živosti, ljepote i posebne energije grada u koji se na prvi pogled zaljubila.

 

 

U magičnom Madridu pokrenula je i svoj, danas vrlo popularni, modni brend Shash koji je osvojio trendseterice diljem planeta. No, Saša svoj Shash ne doživljava toliko kao modni brend već više kao umjetnički projekt koji joj dopušta da se kreativno izražava, te da se kroz njega inspirira za ostala umjetnička polja na kojima djeluje.

 

 

Shash, prije svega, odlikuju prirodni materijali i koncept slow fashiona, odsustvo želje da se juri za trendovima koji ionako brzo blijede. Svaku fazu izrade Shash komada, od odabira materijala, preko dizajna, izrade i plasmana, Saša pažljivo kontrolira kako bi obožavateljima svog dizajna ponudila besprijekoran proizvod visoke kvalitete, ali i vrlo prihvatljive cijene.

 

 

Svi se komadi sa Shash potpisom izrađuju u radionici u Beogradu, a Saša posebnu pozornost pridaje upravo odabiru materijala koji idu ruku pod ruku s principom održive, etičke mode. Prirodni, reciklirani materijali tako čine sukus njezinih kolekcija. I, naravno, dizajn koji pristaje mnogim stilovima te se vrlo lako stilizira u besprijekorne odjevne kombinacije, što je svakako prednost i jedan od razloga uspjeha ovog beogradsko-madridskog brenda.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by s h a s h (@shash_______) on

 

Jedan od komada iz njezine posljednje kolekcije, haljina modela Filipa, osvojila je i domaće trendseterice poput Ane Bacinger i Hannah Vranko u čije se predivne stilove odijevanja savršeno uklopila. Vjerujemo kako će Shash Couture i njegov bezvremenski, elegantan dizajn pročišćenih linija zasigurno sve više i više okupirati garderobe modno osviještenih djevojaka koje znaju cijeniti slow fashion i principe održive mode koji su u današnjem svijetu važniji nego ikada prije. I tome se silno veselimo!

Piše: T.L.
Fotografije: Shash

Pročitajte i...

Jedinstven spoj mode i umjetnosti iz Madrida

Fantastična nova kolekcija brenda Shash

Graz

Top 10 dizajnerskih hotela

Beč, Pariz, Venecija, Berlin... Upoznajte top 10 dizajnerskih hotela po super cijenama

10 ljetnih pitanja za 10 influencerica: Ana Bacinger

Što je za nju savršen ljetni odmor, od čega se sastoji njezina beauty rutina za toplije mjesece i još štošta saznajte u Aninoj ediciji ”10 ljetnih pitanja za 10 influencerica"

Olivia Palermo sjajno stilizira „pandemijske“ outfite

Nekadašnja street style kraljica dugo je bila u sjeni raznoraznih modnih influencerica s društvenih mreža, no ovih je dana ponovno dokazala da itekako zaslužuje tu titulu. Maske su pale. Ili bolje rečeno, maske su podignute!

▲ Povratak na vrh