Maison Margiela Haute Couture: povratak u Pariz

Margiela
09.07.2015.

Provokativnom revijom John Galliano obilježio je svoj dugo iščekivani povratak u Pariz

Druga haute couture kolekcija Johna Galliana za modnu kuću Martina Margiele, Maison Margiela, ujedno je označila i njegov povratak u Pariz nakon višegodišnjeg izbivanja.

Podsjetimo se, njegova prošlogodišnja haute couture revija za Margielu održala se prijevremeno u Londonu i predstavila je Johna Galliana kao novog kreativnog dizajnera na čelu kultne belgijske kuće.

Svoju viziju za jesen/zimu 2015. slavni dizajner odlučio je predstaviti na ženskim, ali i muškim modelima što je u tradicionalnom svijetu visoke mode shvaćeno kao jasna provokacija. Iznenađujuća, u najboljem mogućem smislu riječi, bila je i sama odjeća. Galliano je dokazao kako je još uvijek u naponu svojih kreativnih snaga pokazavši originalnu, ali Margielinom nasljeđu vjernu modnu viziju.

Neobični za couture, “neplemeniti” materijali poput neoprena i plastike bili su protkani kroz cijelu kolekciju, a mnogima su zapele za oko i cipele čija je potpetica izgledala kao polukružna oštrica. Kao šlag na kraju (doslovno), na pistu je izašla manekenka u voluminoznoj plastičnoj vjenčanici.

Pogledajte više u galeriji:

Pripremila: N.K.
Fotografije: IMAX

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh