Marc Jacobs ima savršeno retro pogled na Valentinovo

10.02.2020.

Kolekcija koja nas je podsjetila na 90-te

Što “ušećerenim” vizualima, a što odjećom i modnim dodacima poput bisernih chokera s divovskim privjescima, kolekcija za nadolazeće Valentinovo s potpisom Marca Jacobsa poprilično podsjeća na tinejdžerske magazine iz 90-ih godina i estetiku koju smo tada pobožno njegovali.

Što se Valentinovo više bliži, to češće nailazimo na kojekakve prijedloge što pokloniti, a u tome nipošto ne zaostaju niti veliki brendovi. Kako bi proslavili dan zaljubljenih koji nam se nemilosrdno bliži, popularni sportski brendovi poput Nikea ili adidasa odavno su predstavili svoje kolekcije kao stvorene za poklanjanje voljenima.

U tome nije želio zaostati niti Marc Jacobs koji je nedavno otkrio novu kolekciju nadahnutu Valentinovim, a koja se sastoji od kožnatih modnih dodataka poput novčanika ukrašenih srcem, nekoliko različitih modela torbica, sunčanih naočala, velikih srcolikih naušnica i bisernih ogrlica s predimenzioniranih privjescima kakve smo nekoć ponosno nosili, ali i nove linije odjeće u kojoj dominiraju ružičasta i ljubičasta boja te, naravno, crvena. Natpisi poput “BE MINE” i “I LOVE YOU” provlače se kroz kolekciju no, čini nam se, pomalo ironično. Nekako nismo navikli na toliku količinu šećera kada je riječ o Marcu Jacobsu. Mi smo ovu kolekciju ipak doživjeli kao maleni retro podsjetnik.

Piše: T.L.

Fotografije: Press

Pročitajte i...

Snaga suptilnog seksepila

It's getting hot in here...

Kultne romantične komedije: edicija devedesete

Naša ultimativna nineties rom com lista donosi sve što ovih dana morate pogledati ponovno!

Svi pričaju o Insta book clubu Kaie Gerber!

I gostovanjima legendarnih faca poput Lene Dunham ili Marca Jacobsa.

Alexa Chung šalje virtualne zagrljaje

Kako Alexa, Leandra, Marc i drugi provode dane u izolaciji?

Naši najdraži modni profesionalci razveselit će vas svojim postovima

▲ Povratak na vrh