Marija Kulušić osvojila je još jednu prestižnu nagradu

06.02.2020.

Divne vijesti za jednu od naših omiljenih dizajnerica

Marija Kulušić, dobitnica ELLE Style Awards nagrade za najboljeg mladog dizajnera 2018. godine i jedna od naših omiljenih domaćih dizajnerica čiji rad religiozno pratimo (vidi tu i tu) osvojila je internacionalnu nagradu Open My Med. Marija se među stotinama prijava istaknula zahvaljujući svojim jedinstvenim pristupom kreativnom stvaranju i bezvremenskim komadima te pronašla među 13 pomno probranih pobjednika.

Izabranim kandidatima nagradu OpenMyMed od 2010. godine dodijeljuje Maison Mode Méditerranée, važni modni inkubator za internacionalnu fashion industriju s bazom u Marseilleu. Nagrada u vrijednosti 45,000 eura podrazumijeva 18-mjesečni program edukacije u Marseilleu i Parizu koja pomaže mladim dizajnerima s poslovnim aspektima njihovih brendova te ih uči metodama sigurnog i zdravog poslovnog razvoja. Pod vodstvom međunarodnih stručnjaka iz modne industrije laureati razvijaju brend strategije i optimiziraju svoje business modele, a među sponzorima nagrade nalaze se velika imena poput LVMH grupacije i Chanela.

 

Povodom ovih divnih vijesti Marija je s nama podijelila svoje uzbuđenje: “Čast mi je biti dijelom ovog projekta i iznimno sam sretna što je moj brend prepoznat od strane stručnjaka iz branše. Bilo je tu puno talentiranih dizajnera u užem krugu te im odabir zasigurno nije bio lagan”. Čestitamo Mariji i veselimo se svim njezinim budućim modnim pobjedama!

Piše: L.H.

Fotografije: Marija Kulušić

Pročitajte i...

10 najzanimljivijih kaputa domaćih dizajnera

Najtopliji komadi na našem zimskom popisu želja

Lily-Rose Depp o savršenim kombinacijama za ljetovanje na francuskoj rivijeri

Lily-Rose Depp zaštitno je lice nove Chanel Cruise kolekcije, snimljene u lipnju 2020. blizu Pariza, koja se od danas može pronaći u buticima, a izgleda kao dugo, toplo ljeto

U ove torbice stane SVE!

Novčanik, ključevi, mobitel, maska, dezinficijens... kao da je Mary Poppins bila inspiracija za ovosezonske torbe jer u njih baš sve stane

Prva pariška retrospektiva posvećena modnoj ikoni Coco Chanel

“Gabrielle Chanel, modni manifest” naziv je izložbe koja 1. listopada otvara vrata javnosti

Odvažna kombinacija boja koju ćemo ove hladne sezone obožavati

Inspiracija s modnih pisti za kombinacije u kojima je nemoguće proći neprimijećeno

▲ Povratak na vrh