Što god je ispod površine, mora izaći: Marija Kulušić oduševila nas je novom kolekcijom

24.03.2021.

Dobitnica nagrade Elle Style Awards za najbolju dizajnericu 2020. ima prekrasnu, delikatnu novu kolekciju za jesen/zimu 2021.

‘It All Has To Come Out’ naziv je nove kolekcije Marije Kulušić koja odražava trenutačno stanje dizajnerice i zbivanja u posljednjim mjesecima koja su morala izaći na površinu. Ta se ideja ispoljava kroz mjestimično prorezane klasične odjevne predmete, koji tako daju naslutiti što se nalazi ispod površinskog sloja.

Decentni prorezi proviruju iz minimalističkih komada, ponegdje se provlače kroz više odjevnih komada, odvojeni ili spareni zajedno.


Kao i u ranijim kolekcijama, Marija Kulušić vodila je računa o kvaliteti materijala, ali i o održivosti. Cijela kolekcija izrađena je od pretežito prirodnih tkanina poput vune, kašmira, svile i pamuka.

Predimenzionirana torba kao dodatak izrađena je kože koja je ostatak prehrambene industrije.

Svila, koja je korištena za izradu marame i topa je bojana prirodnim bojilima koji su rezultirali zlaćano žutim tonovima.
U kolekciju su većinom korištene deadstock tkanine, a pojavljuju se i ostaci tkanina iz prošlih kolekcija poput antiknog lana, koji je korišten za izradu detalja.

Više informacija o samoj kolekciji dostupno je na web adresi www.marijakulusic.com, a lookove iz nove kolekcije pogledajte u galeriji.


Foto: Denis Butorac

Makeup i kosa: Petra Sever

Model: Mihaela Harambašić / IM Studio Model

 

Pročitajte i...

O izazovima, prednostima i užicima 'slow fashiona' s Marijom Kulušić

Dobro poznato ime na domaćoj modnoj sceni i dobitnica nagrade Elle Style Awards 2020. za najbolji modni dizajn u ekskluzivnom intervjuu za elle.hr o važnoj temi održive mode

Heroina modernog doba koja razoružava osmijehom i besprijekornim stilom

A'marie ima predivnu novu kolekciju - 'Pretty woman'!

Poletna i vedra SOPAR kolekcija optimistično gleda na budućnost

Goruća želja za slobodom kretanja i druženjem, inspirirala je Helenu Šopar Zadro i Tamaru Rebić za stvaranje ljetne kampanje pod nazivom 'BACK TO WHERE WE BELONG'.

diana viljevac

Komade iz nove kolekcije Diane Viljevac poželjet ćete nositi cijelo proljeće

Do sad najatraktivnija kolekcija poznate dizajnerice čiji minimalistički potpis je prepoznatljiv na hrvatskoj modnoj sceni više od deset godina nastala je nakon brojnih upita ljubiteljica klasike s pomakom

Louis Vuitton Fornasetti

Neobična modna suradnja Louisa Vuittona i Fornasettija

Kreativni dijalog između modne kuće i atelijera spaja antičku umjetnost i suvremeni dizajn

KLISAB ima novu kolekciju za proljeće 2021. i želimo - SVE!

Dobitnici ELLE Style Awards 2020. za Najbolji dizajn accessoirea, Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić, kreatori brenda KLISAB, predstavili su totalno chic kolekciju u kojoj želimo provesti proljeće

▲ Povratak na vrh