Brinuli smo se zbog povratka hlača s niskim strukom, a u sljedećoj sezoni prijeti nam mikro mini trend

06.10.2021.

Izgleda da neke modne trendove nikako ne možemo ostaviti u ropotarnici povijesti

Mikro mini, ‘barely there’ trend ‘short shorts’ hlačica i suknjica se vratio! Ili nas barem u to pokušavaju uvjeriti modni dizajneri koji su za sezonu proljeće/ljeto 2022. najavili povratak seksipila i gole kože. Otkriveni isklesani trbušnjaci nisu dovoljni – brendovi pozivaju da istovremeno pokažemo i noge.

Miu Miu

Jesu li krivi silni dokumentarci o Britney s arhivskim snimkama, modna nostalgija Tik Tokera za vremenima prije njihovog ili dobra stara obnova mode kroz ‘reciklažu’ vlastitih arhiva? Vjerojatno sve od navedenog. A rezultat su ostaci ostataka tkanine koji predstavljaju plisirane suknjice i vruće hlačice.

Blumarine

Ovaj stil jako nam je dobro poznat jer smo ga se nauživali i zasitili još početkom 2000.-ih kada su ih nosile Britney, Christina Aguilera, Paris Hilton, Lindsay Lohan…

Mikro-mini trend ove godine na pistu su vratili Chanel, Blumarine, Miu Miu i Pucci, svaki u svojoj verziji. Chanel preporuča mikro komplete od buklea i pletiva te lepršave haljinice, Blumarine pastelne kombinacije s još jednim retro motivom koji je obilježio modu prije dvadesetak godina – leptirima. Trake kao topove i minice vidjeli smo kod Puccija i Miu Miu u vrlo različitim interpretacijama – u raznobojnim uzorcima ili kao uredska moda prilagođena ‘happy hour-u’. Kako bi trend s pista mogao izgledati u stvarnom svijetu pokazala je na filmskom festivalu u Veneciji Kristen Stewart, a bit će zanimljivo vidjeti koje će ga zvijezde još prihvatiti i kako će ga nositi. Ipak, sasvim iskreno, na modnim smo pistama ove jeseni vidjeli neke puno zanimljivije buduće trendove kojima se mnogo više veselimo.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Crna ili boje? Trendovi pariškog tjedna mode stavljaju pred nas težak izbor

U kolekcijama predstavljenim na tjednu mode u Parizu dominiraju monokromatski lookovi - u snažnim koloritima i moćnoj crnoj. Koji trend preferirate?

Naravno da želimo sve iz nove kolekcije Alexandera McQueena

Spoj punka, elegancije i londonskog vremena u novoj kolekciji Sarah Burton za Alexander McQueen

proljeće/ljeto 2022

15 najslađih torbica pariškog tjedna mode

Dnevne ili večernje, ove torbice su pravi 'arm candy'

Odjeća za najzanimljivije ljetovanje: Nova kolekcija modne kuće Schiaparelli

'Uvijek koketiramo s vulgarnošću, ali se pobrinemo da se dočekamo na chic strani', rekao je dizajner Daniel Roseberry

Najzabavnija modna revija sezone: Balenciaga ft. The Simpsons

Demna Gvasalia podsjetio nas je koliko moda i revije mogu biti zabavni i transformativni

▲ Povratak na vrh