Moćni biseri Kamale Harris

21.01.2021.

Kako je jedan od najklasičnijih komada nakita ponovno postao "in"

Kamala Harris tek je jučer položila zakletvu kao najnovija potpredsjednica SAD-a, prva žena na toj poziciji, no već je godinama inspiracija mnogim ženama. Kao članica Demokratske stranke, godinama je bila na poziciji kalifornijske državne tužiteljice, a zatim i senatorice. I sama je ušla u predsjedničku kampanju kao kandidatkinja, no ipak je na kraju podržala Bidena i prihvatila poziciju potpredsjednice. Stoga ne čudi da je, ne samo prva žena, već i prva žena jamajčanskog i indijskog porijekla s takvom titulom i odgovornošću, nadahnula mnoge koji imaju slične priče, da se na nju ugledaju.

U dinamičnoj i intenzivnoj predsjedničkoj kampanji uglavnom se mogla vidjeti u odijelima koje je nosila na praktične Converse tenisice, ali je svaku kombinaciju “podigla” noseći oko vrata redovito neku od svojih omiljenih bisernih ogrlica. O tome kakav utjecaj je ta modna poruka elegancije i efikasnosti imala na javnost govori i činjenica da su se na društvenim mrežama počele pojavljivati grupe naziva “pearls and chucks”, pozivajući žene da u čast inauguracije nose bisere, prave ili umjetne i tenisice, a priključile su im se tisuće osoba.

Foto: Instagram (kamalaharris)

Kamalina povijest s biserima nije kratkog daha: klasičnu dvostruku bisernu ogrlicu nosila je kao državna tužiteljica u Kaliforniji, crne bisere tijekom kampanje i objavivši da će prihvatiti mjesto Bidenove potpredsjednice, a lijepu jednostavnu nisku nosila je i mnogo ranije – još kao studentica na Howard Universityju.

Foto: Instagram (kamalaharris)

Biseri su klasičan komad nakita, vrlo često viđen u političkoj areni, kada osobe žele projicirati sliku uspjeha i profinjenosti, a kao što je izjavila ikona stila Jackie Kennedy: “Biseri su uvijek primjereni.” No za razliku od Prvih Dama, Kamala je u vrh politike došla kao jedna od glavnih akterica vlastitim zaslugama i ambicijom, a za inauguraciju je odabrala naravno, bisere, no ovog puta s pomakom, očito suptilno najavljujući novu epohu.

Dizajner ogrlice izrađene po narudžbi za ovu posebnu prigodu je Wilfredo Rosado, koji je nekada radio u Warholovom Factoryju te kao modni direktor Armanija, a već je 12 godina posvećen dizajnu nakita. Njegov dizajn bijelih bisera položenih unutar eliptičnih zlatnih karika lanca ima moćnu simboliku: spaja snagu i ženstvenost, kao i osoba koja ih nosi.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia, Instagram

Pročitajte i...

Kamala Harris: 'Optimizam je pogonsko gorivo svih mojih borbi'

Karizmatična kalifornijska senatorica indijsko-jamajčanskih korijena preuzela je dužnost američke potpredsjednice i tako postala ne samo prva žena na toj poziciji, nego i prva osoba crne kože i azijskog podrijetla na tako visokom položaju u američkoj politici

Kamalina pokćerka postaje model

Ella Emhoff nije jedina uzvanica na inauguraciji koja je zapela za oko modnim skautima

Ove ogrlice nisu baš bakini biseri...

Nadahnute nakitom nove američke potpredsjednice, istražile smo aktualnu ponudu bisernih ogrlica s pomakom

Modne poruke pomirenja na Bidenovoj inauguraciji

Je li JLo zaista usred nastupa na predsjedničkoj inauguraciji zavapila "Let's get loud?"

Čini se da će inauguracija američkog predsjednika biti show godine

Lady Gaga će otpjevati himnu, ali nije jedina zvijezda koja će nastupiti na inauguraciji novog predsjednika

Zašto je nova naslovnica američkog Voguea izazvala toliku kontroverzu?

Mnogi su bili razočarani odabirom nove naslovnice američkog Voguea na kojoj je osvanula je buduća potpredsjednica Kamala Harris, pa se nakon nekoliko dana strastvenih internetskih debata oglasila i sama Anna Wintour

▲ Povratak na vrh