Moda van vremena: Catherine Deneuve u filmu Cherbourški kišobrani

23.10.2019.

Za glumičin rođendan pamtimo stil njezine filmske junakinje

Jučer je francuska filmska zvijezda Catherine Deneuve navršila 76 godina. Ovog jesenskog dana odlučili smo se prisjetiti kinematografske i kostimografske modne pojave glumice u filmu „Cherbourški kišobrani“, mjuzikla koji ju je učinio zvijezdom: nakon objavljivanja filma Catherine su primijetili predstavnici „francuskog novog vala“.

 

 

U nekoliko scena filma glumica se pojavljuje u klasičnom Burberry trench kaputu bež boje, no nosi ga nimalo kao na primjer heroine uobičajenih rubrika street stylea. Njezina junakinja Geneviève Emery nosi kaputić bez vezanja, nadopunjuje pomalo naivnu A-siluetu s šarmantnim balerinkama i crnom vrpcom u kosi.

 

Genevieve u bež trench kaputu na vlažnim ulicama Cherbourga izgleda organski, ali istodobno se upadljivo razlikuje od ostalih likova u nekoj djetinjastoj neposrednosti: i po karakteru i po izgledu.

Sedamnaestogodišnja junakinja iskrenog je i otvorenog karaktera. Redateljica naglašava njezinu čistoću i naivnost pastelnim bojama i lutkarskim siluetama. Sliku i priliku Genevieve ubrzo nakon premijere filma su počele kopirati djevojke iz cijelog svijeta kako bi barem nalik izgledale poput zaljubljene ljepotice. Pa čak i 50 godina kasnije, detalji modne pojave ove heroine ne gube na važnosti.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Stills

Pročitajte i...

Stilska inspiracija: Zendaya

Predivna, talentirana i tako stylish!

Najljepši filmski kostimi koje potpisuje Yves Saint Laurent

Crtice iz strastvene kostimografske karijere jednog od najznačajnijih dizajnera u povijesti

5 neizostavnih komada za klasičan jesenski look

Vječna dilema - kako u hladne dane izgledati chic i pritom se ne smrznuti?

ELLE throwback: najglamurozniji lookovi s prošlogodišnjih ELLE Style Awards

Prošle godine na današnji dan art deco dvorane hotela Esplanade bile su scenografija najglamuroznijeg modnog događaja - ELLE Style Awards!

▲ Povratak na vrh