Modna kuća Dior priredila pravi cirkus za vrijeme revije

22.01.2019.

Klaunovi u službi Haute couture mode

Modna pista kuće Dior bila je ispunjena akrobatima tijekom revije na pariškom modnom tjednu koja je inspirirana cirkusom. Revija se odvijala u velikom cirkuskom šatoru, ispunjenom nizovima svjetlucavih bajkovitih svjetala, dok su modeli hodali preko poda u Harlequin dezenu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dior Official (@dior) on

“Cirkus je čarobno mjesto”, izjavila je kreativna direktorica Diora Maria Grazia Chiuri o reviji. “Mašta mnogih umjetnika potaknuta je fascinacijom svijetom koji je ujedno čudesan i sirov, i poetičan i nezamjenjiv.”

 

 

Za svoju kolekciju proljeće / ljeto 2019. dizajnerica je pronašla inspiraciju u “kreativnom kaosu” cirkusa, u kombinaciji s radom umjetnice Cindy Sherman i njezinim fokusom na klaunove. Kako bi oživjela ovu viziju, zatražila je pomoć od ženske cirkuske kuće Mimbre, koja je animirala predstavu uz nastupe na pisti.

 

 

Modna kuća ima povijesne veze s cirkusom. Sam Christian Dior uživao je u odlasku u Cirque d’Hiver, gdje je 1955. godine fotograf Richard Avedon snimio svoju slavnu fotografiju ‘Dovima i slonovi’. ‘To ju slika koja savršeno podsjeća na čudo i veličanstvo visoke mode’, kaže Chiuri.

 

Vizažist Peter Philips je zamaskirao oči manekenki ispod vela te na kapcima nactrao crne suze u stilu klaunovske maske, dok je kosa bila skrivena ispod svjetlucavih kapica.

 

Utjecaji cirkusa bili su spretno utkani kroz cijelu kolekciju, pojavljivali su se kroz nabrane klaunovske ovratnike, i pompozne rukave podsjećajući na viktorijanske cirkuske izvođače.

U kolekciji su se također našle suknje od tila prekrivene šljokicama i dugačke haljine ukrašene šarenim vrpcama, a najzanimljivije kreacije ove čarobne revije možete pogledati u galeriji.

Piše: N.B.
Fotografjie: Dior/Profimedia

Pročitajte i...

Fashion hotlist: Najznačajnije modne dizajnerice u 2020-oj

Tko su žene koje predvode trenutno najutjecajnije brendove modnog univerzuma

Nekoliko haljina s Dior Haute Couture prezentacije- hot or not?

Jesu li se u Dioru ipak mogli malo više potruditi?

Naučite plesati balet uz Dior

Usavršite svoje piruete i plié u izolaciji

▲ Povratak na vrh